?Siljes havrebrød? har svært lite karbohydrater og mye høyverdig protein. Dette brødet er ideelt for den som trener styrke eller har et lavkarbo kosthold.

?Siljes havrebrød? har svært lite karbohydrater og mye høyverdig protein.

Det har 100% havre i mel-andelen. Dette brødet er ideelt for den som trener styrke eller har et lavkarbo kosthold. Brødet er i salg i alle Baker Nordby filialer fra 5. mai 2011.

Siljes havrebrød har kun 28 gram karbohydrater per 100 gram brød og inneholder ikke andre kornslag enn havre. Det inneholder alle essensielle aminosyrer og er derfor en fullverdig proteinkilde. Brødet holder blodsukkeret jevnt og tilfører kroppen akkurat riktig mengde energi, i riktig tempo.

Brødet er sunt, svært mettende, smaker godt, holder seg lenge og inneholder kun høyverdige, naturlige ingredienser. Mye protein, mye fiber ? lite karbohydrater, salt og gjær, ingen tilsetningsstoffer og nesten ikke noe gluten.

Både ingrediensene og fremstillingsprosessen til Siljes Havrebrød skiller seg betydelig fra andre brød. Det er dette som gir brødet de helt unike egenskapene, og den gode smaken!

Brødets unike egenskaper:

? lite karbohydrater (28 gram per 100 gram brød)
? kun svært langsomme karbohydrater
? mye høyverdig protein, inneholder alle essensielle aminosyrer
? lav glykemisk indeks (GI 29)
? 100% havre i meldelen, mesteparten havrekli
? lite gjær og salt
? nesten glutenfritt
? smaker godt og holder seg ferskt lenge
? helt fritt for melkeprodukter, soya, hvete, nøtter og frø
? kun naturlige ingredienser, ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler
? svært mettende; man blir fort mett og metthetsfølelsen varer lenge
? høyt fiberinnhold, 100% grovt

Siljes Havrebrød inneholder mye høyverdig protein. For deg som trener styrke og vil bygge opp muskelmasse kan havrebrødet være en god basis i det daglige kostholdet. Suppler gjerne med proteinrikt pålegg som kjøtt- eller fiskepålegg, egg eller cottage cheese. Det smaker også nydelig med røykelaks og eggerøre, eller som grillet ostesmørbrød. Se flere oppskrifter på http://www.havrebrod.no/index_files/Page1181.htm

Forhåndsbestilling anbefales

I første omgang selges brødet ferskt hver mandag og torsdag i alle Baker Nordby filialer. De andre dagene kan du kjøpe det frossent. For å sikre deg et eksemplar kan du forhåndsbestille Siljes havrebrød (innen kl. 11.00 dagen i forveien) hos den Baker Nordby filialen du ønsker å kjøpe det:

Tøyen:                   22 67 55 86 
Tveita Senter:         22 27 07 19
Pilestredet:             22 20 40 01
Mortensrud:           22 61 63 98
Vinterbro Senter:    22 27 07 19
Liertoppen A:         32 85 37 74
Liertoppen B:         32 85 48 10
Kolbotn Torg:        66 99 52 96
Rortunet:                31 28 28 10
GlasMagasinet:       22 82 23 20

Eller per e-post: post@bakernordby.no

Hvorfor havre

Havre er det sunneste kornslaget og havren gir brødet en søtlig, god og mild smak.

Havrekli har hele 12 gram protein per 100 gram og inneholder viktige vitaminer og mineraler, blant annet sink, jern, kalium, magnesium, B-vitaminer (ikke B-12), E-vitamin og K-vitamin. Havre innehlder et vannløselig fiber kalt betaglukan, som bidrar ytterligere til den blodsukkerstabiliserende effekten.

Lav glykemisk indeks (GI), lavere glykemisk belasning (GB)

Glykemisk indeks (GI) = 29
Glykemisk belastning i 100 gram havrebrød: = 8,09
Karbohydrater i en skive på 30 gram = 8,4
Glykemisk Belastning i en skive på 30 gram havrebrød: = 2,4

Les mer om GI og GB på

http://www.havrebrod.no/index_files/Page297.htm

Til sammenligning:

Siljes HAVREBRؘD:  GI 29    GB i 100 gram 8,09
Brød av 100% sammalt rug:   GI 58  GB i 100 gram 27
Speltbrød, grovt:   GI 63  GB i 100 gram 40
Vanlig havrebrød:   GI 65  GB i 100 gram 41

Utregning av glykemisk belastning:

GB = mengde karbohydrat x varens GI / 100

Eksempel for 100 gram av Siljes havrebrød:

GB = 28 x 29 / 100 = 8,09

Varedeklarasjon: Havrekli, egg, havremel, salt, gjær.

Finnes også som Siljes HAVRERUNDSTYKKER.
Les mer om Siljes havrebrød på www.havrebrod.no