FJERNER SULTFØLELSEN: Sentralstimulerende er sultdempende, og det er et faktum at det blir mye lettere å gå ned i vekt ved hjelp av slike stoffer.Hollywood har brukt amfetamin som slankemiddel, og her hjemme har også slankedronningen Grete Roede gjort det.


Mens kaloriforbrenningen øker, så forsvinner matlysten. Det sier seg selv at denne kombinasjonen kan gi effektiv slanking.


En kikk på historikk: 
Amfetamin ble tatt i bruk som legemiddel i 1927 for behandling av astma og forkjølelsessymptomer fordi det utvider luftveiene. Raskt ble den oppkvikkende og sultdempende virkningen oppdaget, og stoffet fikk en viss utbredelse som slankemiddel. Rundt 1935 ble det registrert for behandling av konsentrasjonsvansker med hyperaktivitet (ADHD) og søvnsykdommen narkolepsi. Under andre verdenskrig ble amfetamin brukt av soldater for å fremme våkenhet over lengre tid. Fremdeles brukes lave doser amfetamin i krigssituasjoner i flere land. I Norge i dag selges reseptpliktige amfetaminholdige tabletter (på registreringsfritak) for behandling av ADHD og narkolepsi.

AMFETAMIN: Dette stoffet er forbudt i
Norge, men det finnes ADHD-medisiner
som like godt kunnen benyttes. Exedrin er
et av disse merkene, og det
inneholder ren amfetamin.


MEDISIN ER KUN FOR DE SYKE
Når ADHD-pasienter kan få utskrevet ren
amfetamin på resept, så ser jeg ikke hva
grunnlaget skulle være for at sykelig
overvektige kunne få tilbud om å slanke seg
med hjelp av sentralstimulerende stoffer
som koffein, efedrin og/eller amfetamin.


ALTERNATIV TIL SLANKEOPERASJON
Sentralstimulerende stoffer ville kunne være
en alternativ behandlig framfor
slankeoperasjoner. Bruk av amfetamin ville
være tryggere, enklere og like så effektivt,
om ikke mer, enn å gripe inn i kroppen 
med kirurgisk inngrep.

Man har altså også benyttet amfetamin som slankemiddel i enkelte land, men det er ikke lov i Norge. Amfetamin er i henhold til loven forbudt å innta.


Amfetamin, også kalt ”speed” , eller ”makka”, omsettes vanligvis som pulver og tas ved svelging, snorting  eller settes med sprøyte. Som navnet tilsier øker disse midlene tempoet i mange av kroppens organer. Man puster raskere og pulsen, blodtrykket samt temperaturen stiger. Det er vanlig å føle seg oppstemt og kreativ.


Kan ikke anbefales
Man kan ikke anbefale amfetamin som slankekur, da det er ulovlig å bruke amfetamin i Norge.


Vær obs på at amfetamin kan redusere kroppens anabolisme
Amfetamin hadde vært et godt hjelpemiddel til slanking dersom den ikke reduserte og brøt ned kroppens vekstmiljø hos ikke-tilvente brukere. Det er dessverre slik at amfetaminbruk hos ikke-tilvente brukere kan redusere kroppens anabolisme, bryte ned testosteron, og svekke muskelstyrke og muskelstørrelse. Amfetaminen kan bryte ned nær sagt hele kroppen hos brukere som reagerer på amfetaminen med å bli høye (ruset/kraftig oppstemt). For så lenge amfetaminen gir denne effekten, så vil den innebære en sterk stressfaktor for kroppen. Det vil kunne føre til at kroppens anabolisme svekkes.


Ikke-tilvente brukere som går på amfetamin, kan etterhvert bli avmagret, fysisk svekket, og ha en generell dårlig helsetilstand.

BIVIRKNINGER: Som ved de fleste andre
medisiner, så kan også amfetamin kunne
gi bivirkninger. Amfetamin er ikke et stoff
som man kan ta direkte overdose på, så
denne medisinen er faktisk tryggere enn
mange andre av dagens preparater som
brukes.


Det eksisterer også en mulighet for å bli
psykisk avhengig, da mange liker den
oppkvikkende effekten, og derfor kan få
trang til å fortsette denne typen
medisinering etter at slankemålet er nådd.

Amfetamin kan gi varierende virkning og reaksjoner
Tilvente brukere av amfetamin, reagerer ikke lenger på amfetaminen med å få rus (bli høye). Dette betyr at kroppen ikke lenger utsettes i samme grad for stress/nedbrytning. Så tilvente brukere kan både slanke seg og trene med god effekt, uten at kroppens anabolisme reduseres i særlig grad. Det skal også nevnes at helt tilvente brukere av amfetamin kan få både matlyst og sult, og dermed miste slankeeffekten. Dette har sammenheng med at amfetamin kun virker når det er tilstede et visst lager av energi/overskudd i hjernen. Derfor vil en bruker som slanker seg med hjelp av amfetamin, muligens måtte alternere medisinbruken (ha opphold/pause fra medisinen), for at den sultdempende virkningen skal være tilstede.


Relaterte linker:
Slankedronningen Grete Roede brukte amfetamin for å bli tynnere, skriver hun i sin nye bok, «Lettere». Ifølge Her og Nå inneholder boken fortellingen om hvordan Roede begynte å bruke stoffet på 60-tallet:
http://www.kjendis.no/2007/01/02/487558.html


wikipedia.org
http://no.wikipedia.org/wiki/Amfetamin


slankenett.no
Unge slanker seg med Ecstacy