NULL


 Og holde et kosthold som gir godt humør , gode næringsstoffer og stabil vekt kan ofte føles som en utfordring i en hektisk hverdag. Nøkkelen er planlegging. Og mange sliter med mat til skole og arbeid. Denne artikkelen dreier seg om matpakketipsSalat – en sikker vinner:

Man har mange valg med en salat. En grønnsalat med innslag av pinjekjerner eller cashewnøtter kanskje med en dressing av olivenolje og urter. Hvitt kjøtt , pasta eller reker. Kesam, cottage cheese eller litt feta ost. Med salat kan man kombinere ingredienser som dekker alle næringsstoffgruppene. Her gjelder det rett og slett bare å tenke kreativt

 


Bruk middagsrester


Man kan blande mye i en fristende omelett eller eggerøre. Har du tilgang på mikroovn på arbeidsplassen, kan du variere med varm lunsj: supper, gryteretter, fiskekaker etc som kan varmes opp og spises sammen med litt brød. Tortillawraps kan være både godt og saftig med kjøtt fra middagen i forveien, grønnsaker og kesam, youghurt eller cottage cheese dressing.
  
Tenk fargerikt og magert!


Selvom du alikevel velger den tradisjonsrike brødskiven bør den ikke være kjedelig. Sett farge på maten!!  Salat, spirer, tomat, agurk, paprika og reddiker gjør seg sammen med brødskiven og gjør den mer delikat og innbydende. Velg magre kjøttvarianter og grov bakst. Ta også med frukt, grønnsaker og usaltede nøtter i egen boks slik at du har noe og spise mellom måltidene.

Grønnsaker som gulerot,slangagurk, kålrot og blomkål kan kuttes opp og spises med en youghurt naturell dip eller en kesamdip. Dip kan taes med i egen seperat beholder og grønnsakene kan pakkes inn i aluminiumsfolie.
Unngå pålegg med mye mettet fett, som fet ost og salami. Varier heller med avocado, oliven, nøtter, peanøttsmør, majones og olje. Disse matvarene gir verdifulle fettsyrer med umettet fett som er bra for kroppen. Ferske frukt-juicer og hjemmelagde smoothies kan taes med på termos.
Det er viktig at man har tilgang på nok mat igjennom dagen slik at konsentrasjonen er på topp og at man ikke blir fristet til å ty til usunne måltider underveis.