Mentaliteten din spiller en stor rolle om du lykkes å gå ned noen kilo eller ikke. Jeg tør å påstå at motivasjon og positiv tankegang står for 70 prosent av din suksess. De resterende 30 prosentene står trening og riktig kosthold for.

Din tankegang avgjør om du lykkes eller ikke!


Mentaliteten din spiller en stor rolle om du lykkes å gå ned noen kilo eller ikke. Jeg tør å påstå at motivasjon og positiv tankegang står for 70 prosent av din suksess. De resterende 30 prosentene står trening og riktig kosthold for. Det er derfor vesentlig viktig og helt essensielt konstant å være motivert og klare å se fremover med positiv tankegang selv om du møter motgang, for det vil du en eller annen gang.


Det å bli motivert er ikke vanskelig, men det å holde seg motivert over et lengre tidsrom er verre. Når du klarer å finne din indre motivasjon, den drivkraften inne i deg selv, din helt personlige grunn for å tape vekt, da har du funnet motivasjonen som du forhåpentligvis klarer å holde både i gode og dårlige dager. Men, dette er ikke lett. Det er alt for mange som innrømmer de har motivasjon til å starte og gå ned i vekt, men en uke etterpå har de gitt opp og potetgullposen er vell plasser mellom hendene. Havner du i en slik situasjon har du kun funnet en midlertidig motivasjon og ikke en som varer, du ender opp med å lure deg selv!
 

 Det er tankene som driver deg fremover mot målet.

Hva er det som driver vinnere, hva er det som driver idrettsstjerner til nye topplasseringer gang etter gang og ikke minst, hva er det som driver en person til å klare å tape tjue kilo? Vinnere har funnet det som trigger dem i å fortsette, de gjør ikke nødvendigvis andre ting enn det du og jeg gjør, men de gjør de samme tingene annerledes, de putter inn ekstra innsats selv når det gjør vondt. De finner motivasjonen og tankegangen som gjør at de fortsetter fremover helt til de når målet. De følger hjertet sitt og kroppen følger etter!


Så klart kan ikke alle bli idrettsstjerner og ikke alle kan nå toppen, men du kan komme veldig nær. Det gjelder å sikte mot stjernene, og om du ikke når dem, så når du kanskje månen, og det skal du ta som suksess!


Tapere har en tendens til å gi opp for lett, de sier de ikke kan noe for det og legger skylden på en rekke grunner for å lette sin egen samvittighet. De lar også drømmer være drømmer i stedet for å leve mot dem.


Vinnere oversetter drømmene til virkelighet og ser seg selv i den drømmen vær eneste dag og så ofte de kan. Dette er en ekstremt kraftig drivkraft. Når de så ofte de kan ser seg selv på toppen så programmer de automatisk underbevisstheten sin til å klare å nå målet!


Underbevisstheten styrer deg mot målet
Underbevisstheten er en av de kraftigste drivkreftene du kan sette i gang for å nå målet du har satt deg! En toppidrettsstjerne ble spurt hvordan han trente, svaret han ga var:
Når jeg trener blir jeg alltid utslitt, jeg presser meg selv til det ytterste og vil gi opp, men jeg antar at motstanderne mine fremdeles trener og presser seg enda hardere enn det jeg gjør, så jeg fortsetter å trene”!


I motsetning til denne suksessrike idrettsstjernen svarte en som aldri nådde toppen og var langt derifra følgende på det samme spørsmålet: ”Jeg presser meg selv på trening, men når jeg blir sliten blir nok motstanderne mine slitne også, derfor går jeg i dusjen med god samvittighet”!


Ser du forskjellen på tankegangen og motivasjonen til de to personene? Vinnertypen fortsetter selv om han møter motgang, mens tapertypen gir opp når han møter motgang og skaper seg selv falske unnskyldinger for å sitte igjen med god samvittighet.


Når du bestemmer deg for å gå ned i vekt så skriv ned de godt gjennomtenkte grunnene du har for å gjøre dette (de bør være gjennomtenkt). Skriv også ned hvordan du kommer til å bli som person når du har nådd målene dine. Disse grunnene ser du minst en gang på hver morgen og kveld og ellers så ofte du kan. Dette gir underbevisstheten din en boost og holder deg mest sannsynlig langvarig motivert. Men, vær ærlig med deg seg når du skriver ned grunner og mål, de skal være dine og kun dine, de skal være spesielle for deg, de skal trigge vinnertypen i deg!


Se aldri ned, kun opp. Du styrer skjebnen din. Se godt og nøye etter det du vil ha og det er det du vil finne!


Av Espen Sand student ved atlantis medisinske høgskole ( bachelor i ernæring ) kontaktinf: sandespen@gmail.com