Studier har vist at 30 minutter trening er nok for å få helsegevinsten. Men kan man like gjerne trene 3* 10 minutter eller 2*15 minutter? Og hva slags trening gir best effekt?

Studier har vist at 30 minutter trening er nok for å få helsegevinsten. Men kan man like gjerne trene 3* 10 minutter eller 2*15 minutter? Og hva slags trening gir best effekt?

Dersom 30 minutter på tredemølle i samme tempo ikke frister, kan en ny studie fra Univerisitetet i Wisconsin-Oshkosh få deg til å puste lettet ut.

Studien viste at de tre måtene å trene på ga tilnærmet lik effektivitet med tanke på å øke den aerobe kapasiteten og redusere kroppsfett.

Gruppen som inngikk i studien var overvektige kvinner som gikk på college.

En studie ved Laval universitetet i Quebec, Canada viser at intervalltrening øker metabolismen raskere enn vanlig, konstant aerob trening.

Ved intervalltrening kan man trene hardere enn om man løper lengre økter. Ved intervalltrening er intensiteten så høy at kroppen benytter seg av energien som er lagret i musklene (glykogen). Man jobber også på et så høyt nivå at man produserer mer melkesyre, noe som sannsynligvis er årsaken til at det gjør vondt i muskulaturen å trene hardt.

Ved intervalltrening vil man kunne ligge på en høy intensitet for så å slippe seg ned i intensitet til man er klar for en ny hard økt. Dermed kan man holde på intensivt uten å få “vondt”. Ved Laval-universitetet gjennomførte deltagerne i undersøkelsen 3 minutter rolig og 1 minutt hardt, 3 minutter rolig, osv, totalt 32 minutter.

For å selv ha en rettesnor om hva som er hardt nok, kan man tenke seg til hvordan stemmen sin er. Kan man prate maks to setninger holder man et moderat tempo, kan man kun si ja eller nei holder man et høyt tempo, og klarer man å prate sammenhengende holder man et lavt tempo. Intervalltrening viol veksle mellom lavt tempo og moderat til høyt tempo.