KOSTHOLD OG SLANKING: Er det viktig å kutte ned på kostens innhold av fett? Hva er det som gjør fett til den store stygge ulven?


ER HAMBURGEREN FARLIG? Det er en myte at fettfattig kost fører til slankere kropper. Man kan leve på fett og gå ned i vekt.


Hamburgeren er ikke så ille som folk tror
Dersom du holder tilbake på dressingen og rekesalaten, så trenger ikke burgeren være noen slankemessig “dødssynd”. Lager du til din egen hamburger hjemme, så kan du faktisk komponere den til å bli et velavbalansert kostholdsemne.
YOUR ROAD TO SUCCESS: Spis et
allsidig og fornuftig måltid nesten
hver gang du spiser, og du vil være
på den rette veien. Maten din skal
bestå av karbohydrater, protein
og fett.
Fett i maten er viktig!
Det eksisterer i dag dessverre et bortimot usunt “kunnskapsinnhold” i vårt moderne samfunn og tid, der man har gjort seg opp en mening om at fettfattig kost skal være så mye bedre enn et, hva skal jeg si, et vanlig og normalt kosthold. Faktum er at fettet er en av våre tre livsviktige ernæringsemner, og kroppen trenger fett til en rekke livsviktige prosesser og oppgaver. Så ikke slutt å spise fett eller vær redd for at det er for mye fett i maten (sunt fett). Du MÅ faktisk spise noe fett som en del av kostholdet ditt enten du spiser for å holde vekten, eller at du slanker deg.


Det riktige rådet må bli: Spis fett, men pass på at det meste er sunt fett
Jeg får ofte spørsmål om hvilke kosttilskudd jeg anbefaler de som slanker seg å ta, og da har jeg hele veien hatt disse to å anbefale som viktigste førstevalg: 1. Et vitamin og mineraltilskudd. 2. Et omega-3 tilskudd. Noe mer hokus pokus er det ikke. Jeg ser også at det i stadig større utstrekning brukes måltidsersattere som tilskudd vedrørende slanking. Bruken av dette produktet kan meget vel fungere fint det, men jeg kjenner ikke til disses innhold helt presist og konkret, så jeg kan ikke komme med noen anbefaling her, men jeg oppfordrer slankere til å kikke nærmere på slankeprogram/opplegg, som bygger på måltidsersattere. Det er svært viktig at disse erstatterene inneholder de livsnødvendige komponentene, slik at det hos slankeren ikke oppstår feilernæring.