Espen Aune er et stort talent innen kraftsport, med sin unge alder, 20 år. Han har klart å hevde seg blant eliten innen strongman. Iform.no tok en prat med Espen for å høre hva han har gjort for å komme dit han er i dag.

 

Hva er din treningsbakgrunn?

Har vært skihopper fra jeg var 6år til jeg var ca.16år. Drev også med håndball, fotball, langrenn og fridrett i løpet av disse årene. Men det var hoppinga som var første prioritet. Har hoppet 120meter i Granåsen.

 

Hva er dine beste løft?

Jeg har 200kg i benkpress, 2x250kg i knebøy og ca.250+kg i markløft. Har også løftet opp bakenden på en Ford Fiesta med 401kg i bagasjeromme (bilen veide 750kg)+ andre gode “Strongman” løft.

 

Hvor lenge jeg trente med vekter før min første konkurranse?

Jeg begynte å trene vekter seriøst når jeg var 17år gammel. Drev litt på hobby vis mens jeg var skihopper. Så grovt sett har jeg trenet vekter i 3-4 år før min første konkurranse.

 

Hva var det vanskeligste i din første konkurranse, og hva har du lært av den?

Det som var vanskelig var vel at jeg var litt nervøs, men det gikk helt greit. “Stor gutta” kjører jo taktikk på konkurranser. Men jeg viste jo ikke noe om slik, så det har jeg vel lært litt om i løpet av dette året.

 

Hvilke resultater har du oppnådd?

4.pl Norges Sterkeste Viking (Halden) 4.pl Raw Viking Challenge(Norges Sterkeste Mann-Bjugn) og 3.pl Crystler Grand Prix (Sverige)

 

Er det noen som har hjulpet deg spesielt frem mot dine gode resultater?

Det er uten tvil ROY HOLTE!!! We are the true vikings!!!

 

 

 

Jeg og Roy Holte slapper av mellom øvelsene Raw viking challenge – Knebøy i power rack (300 kg)

 

Hva er din målsetning framover?

Målsetningen min framover er å gjøre det bra i Norge neste sesong, og kanskje året etterpå bli med Roy Holte ut i verden å vise potensiale mitt. Har forhåpninger om å bli Norges sterkeste mann i løpet av en par år, og dermd bli den yngste i historien. Siden Roy ikke deltar i Norge mer har jeg sjansen, det viste jeg i Sverige. Da slo jeg alle nordmennene. Ble beste norske!(Roy var ikke med) så time vil sjå….;)

 

Fortell litt om en trenings uke for deg, hvordan har du delt opp kroppen, hvor mange sett og reps kjører du?

Man : Bryst/Triceps Bruker generelt å ta benk press, skrå benk og flyes. Bruker å varme godt opp, og tar 2 TUNGE set på ca.5-6reps.Flyes kan jeg gjerne ta litt flere reps på. Triceps bruker jeg å ta push down og fransk press.

Tirs: Rygg Markløft, roing, nedtrekk(foran) er mine standar øvelser.

Ons: Fri;)

Tors: Skuldre/Biceps Viking press, nakke press og hantler ut til siden er standar for skuldre. Biceps er det curl(rett stang) og hantler

Fre:Ben Knebøy, bakside lår og legger er standar til meg på ben trening.

Lør: Fri/Strongman trening(i sesong) på ؘsterheim gård,Ervika.

Søn: Fri

 

Trener ikke mye synes jeg, men tar meg ut 100% på vær sett jeg kjører! Kjører oppvarming og 2 TUNGE sett på det aller meste. Repsen ligger på maks 8,over 8reps = mer vekter! Det har fungert veldig godt for meg. Om jeg spyr eller driter i buksa(hender ofte) så bryr jeg meg ikke om det! Skal jo bli sterkest!! 

 

Kosthold er jo en viktig faktor hvis man skal vokse og bli sterkere. Hvordan, og hva spiser du?

Er ikke så flink til å spise sunt hele tiden ,men man trenger heller ikke det når man er strongman. Om man har litt ekstra fett på kroppen gjør ikke det noe. Deilig….;)Men proteiner, vitaminer osv er ganske viktig vis man skal øke i styrke å gå opp i vekt. Spiser 5-6 måltider om dagen(vanlig mat) 3 protein shaker. Bruker også Kreatin ganske ofte, fungerer bra for meg.

 

Bruker du kosttilskudd? Hvilke?

Bruker kosttilskudd fra proteinfabrikken. Kreatin, multivitamin, protein, aminosyrer er hovedsakelig hva jeg bruker.

 

Hva er ditt råd til andre som vil bli sterk?

Tren stein hardt!!! Skal du bli sterk så må du nesten gjøre det til en livsstil, man må ofre ganske mye tid og penger på dette. Alkohol er dødens!!!! Det beste er om du klare å ha det artig uten alkohol, drikker selv aldri!! Tenker bare på mandagen derpå som blir helt jævlig vis man har vært på fylla i fredagen og lørdagen.

 

Er det noe du vil tilføre til slutt?

I`ll see you when Ragnarock begins! Vikingwarrior I am…