Sivilstatus: Gift med Tom Ramsrud. Vi har Marthe på 1 år og 9 måneder
Yrke: Bibliotekar
Vekt: 60-63 kg.
Høyde: 157
Bosted: Harestua
Trener til daglig på: Spartacus på Grua, 2 ganger i måneden trener jeg i vulkanhallen i lokalene til Oslo Styrkeløftklubb.

Personlige rekorder i klasse 56 kg :
· Knebøy 170 kg
· Benkpress 107,5 kg
· Markløft 165 kg
 
Jeg begynte å trene på helsestudio da jeg var femten år. Etter å ha trent knebøy og nakkepress 5 ganger i uka en hel sommer fordi jeg syntes det var så gøy, ble jeg “plukket” opp av ei som satt opp treningsprogram til meg og fikk meg inn i styrkeløftmiljøet og Oslo Styrkeløftklubb.

Mitt første stevne var regionsmesterskap i styrkeløft 1990. Trening var bare moro og jeg ble tatt med i et ungdomsprosjekt i Olympiatoppen. Så gikk det slag i slag med junior NM, NM, Nordisk, Junior EM og VM, deretter EM og VM.

På gymet møtte jeg Tom som jeg er gift med i dag. Han har vært med og hjulpet meg på hver eneste trening og på alle nasjonale og internasjonale stevner. Vi har hatt mange flotte reiser på EM og VM. I 1992 var jeg med på mitt første internasjonale stevne, Nordisk mesterskap, da fikk jeg bronse.

I 1993 var jeg med på juniorVM for første gang og ble belønnet med en sølvmedalje. ؅ret etter fikk jeg bronse. I 95 og 96 ble jeg endelig verdensmester og europamester.

Jeg var så fornøyd med juniorkarrieren at jeg egentlig hadde tenkt å gi meg med styrkeløft, men da kom jeg inn i et veldig inspirerende miljø på seniorlandslaget, og bestemte meg for å fortsette som senior også. Her løftet jeg meg til en bronse medalje i EM og fjerde og femte plass i VM.

I desember 1999 kom Marthe til verden. Fra da av har hun vært min første prioritet. Jeg trente bra under hele svangerskapet og det gjorde at jeg kunne begynne å trene igjen når hun var fire uker gammel. Når hun var et år var jeg nesten oppe i gamle vekter igjen; 160 kg i knebøy, 100 kg i benkpress og 150 kg i markløft.
Nå blir det mye å ha ei lita jente, jobb og være styrkeløfter internasjonalt. Jeg trener fortsatt bra, ble norgesmester i styrkeløft i mars 2001 og norgesmester i benkpress i august 2001. Nå vil jeg satse på benkpress en stund fremover fordi jeg ikke får trent så mye som før. Jeg skal være med i nordisk mesterskap i benkpress 2002. Før jeg gir meg som styrkeløfter skal jeg bli Nordisk mester og ha en kongepokal.

Kosthold og trening
Jeg har ikke en veldig streng diett, men spiser rent kjøtt og fisk og mye grønnsaker. Og for å ha en god forbrenning fordeler jeg dette på 5-6 måltider om dagen. Jeg trener tre ganger i uka på gymet og to kondisjonsøkter i uka

Mandag: Tung benk, støtteøvelser, triceps og knebøy
Tirsdag: løping
Onsdag: Skuldre, armer, lett knebøy el markløft
Fredag: løping
Lørdag: lett benk, støtteøvelser, markløft, støtteøvelser

Mine meritter:
· 5 ganger Norgesmester for junior. (Styrkeløftere er juniorer ut det året de fyller 23år)
· 3 ganger Norgesmester for senior.
· 2 ganger Europamester for junior.
· 2 ganger Verdensmester for junior.
· 5 Norgesrekorder for junior.
· 2 Norgesrekorder for senior.
· 3 Europarekorder for junior.
· 3 Verdensrekorder for junior i benkpress.
· Norgesmester i benkpress 4 ganger (har bare deltatt 4 ganger).