Steinaldermenneskene skjønte det vi ikke skjønner. Nettopp hvordan spise for best mulig kroppssammensetning. Denne type kosthold vil gi deg valuta for pengene!

Jeg har personlig vært kritisk til det jeg nå skal fortelle deg i denne artikkelen. Når det nå er overbevisende studier, forskningspapirer, kliniske beviser og selvpraktisert erfaring, er det ikke å legge skjul på. Tar du rådene i denne artikkelen og utøver dem, vil det endre kroppssammensetningen din totalt. Du vil brenne fett og du vil bygge muskulatur.
Det å gå ned i vekt, eller redusere fettprosenten ( for så vidt to sider av samme sak ) er enkelt, når du har oppskriften. Motivasjon og viljestyrke kreves derimot fra deg selv. Kostholdet for redusering av fettprosent er i bunn og grunn det samme som effektiv muskeløkning, noen forskjeller er det jo. Treningsformen derimot, varierer stort.


Høyt proteininntak er IKKE farlig for nyrer eller noe annet organ i kroppen, med mindre du har en erværvet nyresykdom eller andre nyreproblemer. Det finnes per i dag ingen studier som tilsier at høyt proteininntak er farlig for en frisk person.


 


 


   • Det som gjør deg fet, er karbohydrater.
  • Det som gjør deg muskuløs og en person som forbrenner fett effektivt, er proteiner ( samt fett ).
  • Det som gjør hormonsystemet ditt godt, er proteiner og sunne fettsyrer.

Tatt i betraktning de tre punktene over, så betyr dette at ditt kosthold bør ha en fokus på proteiner og mindre fokus på karbohydrater. Du skal derimot ikke kutte ut alle karbohydratene, men de bør komme i form av frukt & grønt, om du er ute etter fettforbrenning.
Det hjelper ikke bare å spise 2-3 måltider gjennom hele dagen. Du må sikte på å spise hver 2-3 time. Disse måltidene bør bestå av proteiner ( kjøtt, fugl, fisk, egg ) og nøtter/avocado eller frukt. Rundt 2 gram proteiner per kilo kroppsvekt er å anta bra for både fettforbrenning og tilstrekkelig muskelvekst. Denne type kosthold er ikke noe problematisk. Du kan muligens tenke: « Å, nei! Nå tar han vekk brødskiva mi», « jeg klarer ikke spise så ofte», « jeg må ha pasta!». Om du tenker slik, så har du allerede tapt, og kan slutte å lese denne artikkelen NÅ! Enkelte ting krever nemlig prioriteringer og ofringer for å oppnå. Du velger fult og holdent hva som passerer munnen din. Det hele kommer an på hvor viljesterk du er.


Hvorfor et såkalt lavkarbokosthold funkerer utelukkende best på vektreduksjon/fettforbrenning og muskelvekst ( enkelte avvik vedrørende muskelvekst ), er at genene våres er 99 prosent like de vi hadde for 1-2 millioner år siden. Dette betyr at vi er tilpasset til å spise kjøtt, fisk, egg, bær, frukt, grønt og nøtter. IKKE smultringer, baguetter, pasta, brød, etc. I tillegg til at brødskiver gir deg vektøkning, vil de over tid tukle negativt med hormonsystemet, noe som er svært uheldig. Kornprodukter bør derav sterkt begrenses i et godt kosthold.


Et måltid det bør fokuserer på, er frokosten. Om du velger å spise kjøtt, nøtter og bær til frokost, vil du uten tvil sette stor fart på fettforbrenningen og vektnedgang, samtidig som du bevarer muskelmasse. Dette er ren og skjær fysiologi, uten å gå nærmere inn på dette.


Måltidet etter trening ( bør være flytende ) er mange opptatt av. Dette er viktig, men bør ikke inneholde masse karbohydrater om du er ute etter fettreduksjon. Rundt 20-30 gram protein vil gjøre jobben. Det forskes fremdeles på om det er lurt å innta Whey eller kasein. Forholdet 70/30 ser ut til å fungere fint.


Et kosthold kan til eksempel se slik ut:


Frokost: Kjøtt med nøtter og bær


Mellommåltid: pære/eple med nøtter


Lunsj: kjøtt med avocado og grønnsaker


Mellommåltid: nøtter


Middag: Kjøtt med grønnsaker


Kvelds: Egg og bær  


Nb! Følges et slikt kosthold, så tillates det en «spisedag» hver fjerde eller femte dag.