Frode kjær.
Alder:30 år
Bor i Kristiansand.
Er student på høgskolen i Agder.
Vekt; ca 110 ( i konkurranse NM 2004, 102 kg ).
Ugift.

Jeg som så mange andre har drevet med annen idrett før. Jeg spilte fotball fra jeg var 7 år til 18 år. Jeg var alltid en tynn gutt, jeg løp fort men hadde dårlig fysikk. Etter hvert som man blir eldre får fysikken mer og mer å si, også i fotball. Så vi begynte å trene en dag i uken på et helsestudio for å forbedre fysikken. Det var vel slik det begynte.

Jeg begynte ikke seriøst før jeg var 21 år. Da veide jeg 68 kg, husker det for det står i vernepliktsboka.

Jeg er ikke noe ?supertalent? men etter at jeg begynte for fult har jeg vært utrolig seriøs. Tror jeg har vunnet mye på det. Har aldri hatt perioder der jeg driter i hva jeg spiser, eller hoppet over treninger.

Jeg trener fem dager i uken, mandag til fredag, fri i helgene. Jeg trener med mange repetisjoner og mange sett. Noen mener nok at jeg kunne trent litt tyngre, men jeg syntes det fungerer bra for meg. Tror også jeg har unngått en del skade med å trene slik. Jeg har også perioder der jeg trener tungt.

Treningen min har ikke endret seg veldig siden jeg begynte, men kosten har. Det tar litt tid å finne ut hva som fungerer best for deg. Man kan ikke bare lese en artikkel om hva Ronnie Coleman gjør å så kopiere det. Vi er alle forskjellige og reagerer ulikt på samme ting.

Overtrening er overdrevet. Mange snakker om viktigheten av å hvile. Det er klart det er viktig å hvile, men jeg syntes mange drar den for langt. Spiser du riktig, gir kroppen rikelig med riktig næring, så tåler kroppen mye trening. Lever man på pizza så er det klart man ikke orker å trene så mye.

For å bli en god kroppsbygger er første bud at man ?elsker? sporten. Det er en sport som krever at man er seriøs hver dag året gjennom. Driver man å konkurrere og har familie å full jobb krever det enormt. Jeg tror ikke alle kunne klare det.

Mine beste løft er ikke mye å skive om derfor gjør vi det kort: benk 170 kg, mark 250 kg, knebøy 250 kg.

Doping er noe vi ikke liker å snakke høyt om. Men det er veldig i vinden for tiden. Det er jo doping skandale på rekke å rad i all slags idrett nå om dagen. Det er nok ingen som er for doping i utgangspunktet, men at det er kommet for å bli er vel nokså sikkert. For å ta vår sport vet vi at det finnes. Jeg har ikke noe sterke meninger om emnet, det eneste jeg vil si er at man bør vite litt hva man driver med. Jeg mener man må tenke seg om, er man en bruker eller en misbruker. Mer er ikke bedre.

Kost er viktig. ؅ spise riktig gjør hele forskjellen. Jeg spiser stort sett det samme utenfor sesong som på diett, bare mye mer.

Det jeg gjorde annerledes på dietten i år var at jeg spiste mer, og gjorde heller mer kardio. Jeg gikk også fire uke lengre enn jeg har gjort før. Så jeg bygde mye muskler på hele dietten.

Tilslutt vil jeg bare hilse til alle mine konkurrenter. Stå på..