Inspirasjon fra Slankenetts oppskriftsarkiv. Bidragene er sendt inn av Slankenett’s lesere.






  Oppskriftene er innsendt av Slankenett’s lesere


Chop suey

Dette er en oppskrift jeg har funnet i en Grete Roede kokebok. Oppskriften har
jeg brukt i over 10 år og er en fin basis for ulike typer kjøtt og grønnsaker.
Man bruker de råvarene man liker best. Retten smaker like godt som på kina-
restaurant.

150 g kjøtt(svin, lam, oksekjøtt eller kylling)
ferske grønnsaker eller frossen wokblanding
1-2 dl hønsebuljong(vann+ terning)
soyasaus
evt salt/pepper
1-3 ts maizenna


Skjær kjøttet i avlange, tynne strimler.
Brun kjøttet i stekepanne eller wok.
Brun så grønnsakene.
Tilsett buljong og soyasaus+ evt salt/pepper
La det trekke i ca 15 min.

Jevn retten med maizenna utrørt i litt kaldt vann til sausen er passe tykk.
Server retten med ris, pasta eller nudler.


Laks og poteter i folie

Jeg fant denne oppskriften i et blad og har prøvd den et par ganger. Fin måte å lage fisk på uten å bruke altfor mange kjeler. Man kan variere med ulike fisk/skalldyr og grønnsaker/urter.


Laks i folie


100 g potet
150 g laksefilet
1 stk vårløk
sukkererter
dill
sitronskiver
olivenolje/smør
salt/pepper



Legg et stykke aluminiumsfolie i en ildfast form.
Smør folien med olivenolje eller smør.
Legg på poteter i tynne skiver, salt og pepper.
Legg så på laksefilet, salt/pepper, vårløk, sukkererter, dill og sitronskiver,
olivenolje eller smør. Pakk folien godt rundt laksen. Stek i ovnen ved ca 200 gr
i ca 20-25 min til laks og poteter er gjennomstekt.







   

Tacosalat


Veldig grei variant av taco, lett å lage til en person, og lettere å bruke masse grønnsaker enn når alt skal fylles i skallet.


Det du vanligvis bruker til tacos:
Salat
Løk
Tomat
Agurk
Paprika
Mais
evt andre ønskelige grønnsaker
Kjøttdeig/karbonadedeig/kyllingkjøttdeig (100-125 gr per pers)
Tacokrydder
Tacosaus
Litt lettrømme/rømmekolle/kesam
Litt lett hvitost, skivet
Tacoskjell (2 per pers)


Fyll en tallerken med ønskelige grønnsaker,
Hell over ferdig stekt og krydret kjøtt
Ta på tacosaus, rømme/kesam og ost
Knus tacoskjell over til slutt. Evt bruk tortillawraps








 

 


 


Grønnsakswok


5 porsjoner


Veldig sunn og billig (!!) grønnsaksbasert rett med ris og ganske sterk kalorifattig saus.


 


1 brokkoli, 1 paprika, 5-6 gulerøtter, 1 boks bambusskudd, 1 boks bønnespirer, rapsolje, Blue Dragon Thai Curry saus, kokt jasminris til 4 personer.


1) Koker opp risen etter anvisning på pakken.
2) Setter i gang stooor stekepanne med rapsolje etter behov. Kan lønne seg å ikke være altfor knepen på oljen, ellers brenner grønnsakene seg lett…
3) Kapper av hodene på brokkolien og deler opp i relativt små biter for at det skal steke fortere.
4) Skreller gulerøttene og deler de på langs, før jeg kapper de i ca 1 cm store terninger.
5) Hiver brokkoli og gulrøtter i stekepanna og lar det surre en god stund, til gulerøttene begynner å bli myke utapå og stilkene på brokkolien også så smått begynner å bli myke.
6) Blander oppi bambusskuddene.
7) Heller over litt vann så det damper grønnsakene.
8) Deler paprika i små strimler og har oppi, lar alt sammen surre i 4-5 minutter
9) Har oppi bønneskuddene
10) Blander deretter inn sausen og lar alt varme seg ett minutts tid.

Risen er ferdig så nå er det bare å forsyne deg.
På tallerkenen tar jeg 2 deler grønnsaksblanding og 1 del ris.


Har etterhvert fått med meg at grønnsaker er sunt, så jeg tenkte på hva jeg kunne smelle sammen som var godt og rimelig. Kjøper bambusskudd og bønnespirer på Europris (15,-), paprika, gulerøtter og brokkoli på grønnsakssjappe (24,-) Ris og saus handles på Rimi (30,-). Tilsammen 69,-! Da har du en middagsrett du kan spe utover i hvertfall tre dager for tilsammen 23 kroner dagen.







   

Grove speltpannekaker


Prøvd spelt? Sunnere og smaker bedre enn hvete, og like funksjonelt! Glad i pannekaker? Prøv denne sunne varianten!


Grove pannekaker (lett modifisert)

4 egg
2 dl sammalt spelt, grov
3 dl siktet speltmel
1 dl havregryn
1 liter ekstralett melk
1/2 ts salt
2 ss melange, smeltet



Bland alle ingrediensene. La røren svelle i ca 15 min. Serveres med alt fra cottage cheese blandet med syltetøy, sukker, og nugatti. Fantasien setter grenser.

Velbekomme!
😀

Røren er stor til fire personer, men holder seg godt i kjøleskap og kan også fryses


 


Vil du ha flere middagstips anbefaler vi vårt oppskriftsarkiv


Diskuter middagstips i vårt forum