Sunn middagsinspirasjon

 








Kyllingbryst med sopp


Ingredienser


6 stk. kyllingbryst (med skinn og vingeben)
4 ss frisk estragon
4 stk. rødbete
500 g sopp (kantareller, steinsopp, sjampinjong)
1 stk. sjalottløk
1 båt hvitløk
2 ts buljongpulver blandet ut med 2,5 dl vann
2 dl melk
1 dl matfløte
smakes til med salt og pepper

 


Fremgangsmåte



Skjær noen snitt i skinnet på kyllingen og stikk inn kvister med estragon. Legg kyllingbrystene i en smurt ildfast form, pensle med olje og dryss på salt og nykvernet pepper. Sett formen inn i ovn på 180 °C og stek i 20-30 minutter.Bruk halvparten av soppen til å lage soppskum/-saus. Rens og børst av sand og jord og del opp i små biter. Surr soppen lett i en panne med smør sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk. Spe med buljong og la det koke litt inn. Tilsett melk og fløte og smak til med salt og pepper. Kok opp og bruk en stavmikser til å skumme opp sausen like før servering.


Resten av soppen stekes lett i en panne og servers sammen med kyllingbrystet og kokte små rødbeter. Rødbeter trenger å koke i ca. 1 time. Retten kan danderes på fat eller tallerkener.


Kilde : www.egg.no








Youghurtmarinert kylling


Ingredienser


4 stk. kyllingfilet
2 dl yoghurt naturell
ca. 2 ts karri
¼ ts salt
litt kvernet pepper
1 ss olje til steking

 


Tomat- og løksalat:
1 stk. rødløk
1 beger cherrytomat eller bruk vanlige tomater
1 dl hakket frisk mynte
1 dl hakket bladpersille
1 ss olje
2 ss sitronsaft
½ ts salt
litt kvernet pepper 


Fremgangsmåte


Legg kyllingfiletene i en plastpose. Bland yoghurt med karri, salt og pepper, og slå dette over kyllingen i posen. Bland alt godt. La kjøttet ligge et par timer.

Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Del tomatene i to eller i skiver. Bland løk, tomat, hakket mynte og persille med olje, sitronsaft, salt og pepper. La det stå kjølig.

Varm olje i stekepannen og stek kyllingfiletene gylne, 3-4 minutter på hver side.

Server kyllingen med tomatsalaten og kokt ris.


Kilde : www.egg.no








Greske kjøttboller i tomatssaus med potetskiver og tzatziki


Ingredienser:


500 g karbonadedeig
1 stk. egg
1 stk. løk
3 båt hvitløk
2 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 ss tørket basilikum
1 ss spisskummenfrø knust
1 ss chilipulver
1 ss paprikapulver
1 ts salt
1 ss potetmel
1 dl kefir
8 stk. potet kokte
100 g salatblad
1 boks hermetiske tomater


 

 


Fremgangsmåte:



Finhakk løken. Bland alle ingrediensene og elt det godt sammen. La deigen stå kjølig et par timer, slik at smaken får satt seg. Form små kjøttboller, stek i panne, tilsett hermetiske tomater. La dette stå og surre i 20 minutter.


 Del potetene i skiver og stek disse lett i panne. Server med tzatziki og salat.


 Kilde : www.melk.no


 








Lettvint fiskegryte







Porsjoner:  4


Ingredienser:


1 stk. purre i tynne ringer
1 ss smør
1 ss hvetemel
3 dl melk
800 g torskefilet frossen
1 stk. rød paprika
200 g reker
3 dl jasminris
50 g ruccula

 


Fremgangsmåte:


Fres purren i smøret i en vid gryte eller panne. Strø over hvetemelet og spe med melk. Skjær fisken i store terninger. Fordel fisken i sausen. La den ligge og trekke i 5-10 minutter. Strø over reker og paprika rett før servering. Serveres med ris (som er kokt etter anvisningen på pakken) og ruccula.


Kilde www.melk.no








Kyllingwok med guacomole







Porsjoner:  4


Ingredienser:


4 stk. kyllingfilet
½ stk. blomkål
1 stk. brokkoli
2 stk. gulrot
1 stk. rødløk
12 stk. sukkererter
½ stk. purre hvite delen, skåret på langs
6 stk. frisk sjampinjong
1 hg reddikspirer

 

Guacamole
2 dl kesam
1 stk. avocado
1 båt hvitløk
1 stk. lime saft av denne
½ ts salt

 Fremgangsmåte:


Skjær grønnsaker og kylling i biter/strimler og wok dem lett i en vanlig stekepanne eller wok. Server med guacamole.


Kilde : www.melk.no


Diskuter dine beste middagstips på vårt forum!!