Viktige råd for lett, hvit livsstil med godt humør og god helse. Velg ingredienser som kylling, pølser og egg. Få tipsene i denne artikkelen,

Viktige råd for lett, hvit livsstil med godt humør og god helse *Spis variert!

Pass på at du spiser ganske så forskjellig mat fra dag til dag! Da sikrer du lettere at alle næringsstoffene du trenger kommer med i kostholdet ditt. Du får overskudd og godt humør


*Spis fargerikt!


Frukt, bær og grønnsaker er din naturlige helseinvestering. Forskningen finner stadig flere stoffer som beskytter oss mot alvorlige sykdommer i disse matvarene – særlig i de med sterke og mørke farger.


 

 


*Drikk vann, melk og litt vin!


Å drikke for mye vann– går ikke an. Det er en myte at vann binder seg til kroppen.Vann er gratis, kalorifritt og kjempesunt! Husk at kroppen din består av ca. 60 % vann!


 Du trenger også melk! Melk er blant mye annet positivt kostens viktigste kalsiumkilde, noe du behøver hele livet for å opprettholde en sterk beinbygning. Det er da ikke særlig hyggelig å ta kalsiumtabletter?


 Du kan også unne deg litt vin – særlig rødvin, der du får med “drueskallets hemmelige medisin”.


 *Vent 20 minutter: Er du mett?


Et godt råd når du skal passe vekten: Stopp å spise før du kjenner deg helt mett! Metthetsfølelsen kommer ikke for fullt før etter ca. 20 minutter. Og det er jo dumt å bli mer enn mett!!


 * Ha tro på brød og poteter


Hold fast ved “barnelærdommen” og spis mye og grovt brød! Og poteter til middag (helst kokte eller ovnsstekte/ bakte) er magert og lett – passer supert inn i Hvit livsstil!


 * Kos deg med frokostegget!


Egget er symbolet på matglede! Og mat skal være glede – først og fremst. Egg er det motsatte av tomme kalorier; egget hjelper deg med å bygge opp en sunn og sterk kropp. Eggets protein er av aller beste kvalitet for kroppen.


 * Jakten på nytt pålegg


Let etter nye pålegg av kylling og kalkun i butikken! De har lavt kalori- og fettinnhold og mye god smak! En del av din nye, hvite livsstil.


 * Hvit livsstil med pølser?


Ja, så lenge pølsene er laget av kylling eller kalkun, er de magre og lette nok til å være med i din nye livsstil! Sjekk kalori- og fettinnholdet på pakkene og sammenlikn med de du spiste før!


 * Hvit middag!


Ren filet av kylling har kun 1,1 % fett, og ren filet av kalkun bare 0,6 %! Lettere blir det ikke – så velg hvitt når du har wok, salat, pasta, pizza, taco, wrap, sandwich. eller søndagsmiddag med poteter og saus!


 * Hvit burger?


Selvsagt, det er bare å lage din egen av “hvit kjøttdeig”, fra kylling og kalkun! Pass bare på mengden dressing – ellers går “vinninga opp i spinninga”!


Artikkel og bilde er lånt fra www.egg.no