Her følger en tekst som beskriver noen ulike grunner til hvorfor du ikke når dine målsetninger. Men, ikke fortvil, der det finnes feil, finnes det også løsninger.

Feil nr 1: Du velger kosthold som du ikke klarer å følge

En diett kan være så bra som bare det, men om du selv ikke klarer å følge den, så har den mistet all sin verdi. Derfor, ikke begi deg ut på en kostholdsplan som du ikke klarer å følge. Selv om det er kjekt å ha en spesifikk plan, så vil det kunne by på problemer. Problemer som kan oppstå er:
1. Du rekker ikke lage mat, og uten tilstrekkelig kunnskap vil du ha store problemer den dagen med hva du skal spise.
2. Du ønsker så inderlig å følge planen etter hele ditt hjerte, og får store samvittighetsproblemer om du misser ett eller to måltider. 

Så klart er det greit å ha en plan, og det bør du ha. Uten en plan går som regel ikke ting som de skal, MEN, du bør også ha noen såkalte jokere i ermet. Disse jokerne er ikke kort fra en kortstokk, men det er andre måltider som du kan spise, om ikke planen går som den skal. For eksempel, når jeg er ute på reise, så har jeg alltid en en skyr og et eple i bagasjen, samt 2 måltidsshakere. På denne måten så vet jeg at dagen er sikret. Det er ikke bestandig like fristende å spise et kaldt hjemmelagd måltid når du sitter på fly eller buss. Så, gjør det enkelt for deg selv. Skaff deg kunnskap og sett denne kunnskapen til handling.

Feil nr 2: Du velger deg et treningsprogram du ikke klarer å følge

Enkelte styrkeøvelser er bedre enn andre, slik er den biomekaniske sannhet. Men vet du hva, om du velger knebøy men klarer ikke praktisere knebøy ordentlig, så velg for guds skyld en annen øvelse, eller lær deg den! Det programmet som fungerer er et program som er utfordrer deg, gjør deg sliten, men som du mestrer og synes er greit å jobbe med. Og folkens, frivekter er tingen.

Feil nr 3: Du har for lite dagligdags aktivitet

Jeg kommer aldri til å gi opp kampen om dette. Hadde det vært opp til meg skulle alle stått 70 prosent av tiden de jobber på kontor. Det skulle vært et krav til luftetur hver time og det skulle vært gratis å trene for arbeidstaker. Men slik er det ikke, desverre.

Det du bør/skal/kan gjøre er å ta trapper i stedet for heis, gå turer, bytt ut gullfisken med en hund, parker litt lengre unna butikken, etc. Du forbrenner enorme mengder kalorier totaltsett på alle disse små tingene. Det dummeste du kan gjøre er å sitte stille over lengre tid. Sitting is the new smoking!

Feil nr 4: Du har ikke tålmodighet og dropper ut før du skal. 

De aller fleste klarer ikke holde ut en endring lenge nok, fordi de glemmer å se fremover og være tålmodig. Du vil ikke få six-pack på 2 uker, og du vil ikke tape 5 kilo på en uke. Tar du tiden til hjelp og gjentatte ganger repeterer for deg selv hvorfor du i det hele tatt startet, så kommer du deg gjennom. Ta dag for dag, og ta hver dag som en suksess om ting går som det skal.