Det synes som brent i huden at når man slanker seg skal man spise fettfattig mat. Salaten ruver, og peanøttsmøret er bak låste dører.

DET KLASSISKE EPLET – BØR BAK TEPPET? Det er både
sunt og tilrådelig at man spiser noe fruktt og grønt. Men disse
ernæringsemnene kan aldri utfylle eller erstatte kostholdets
innhold av fett. Pass på at du får i deg nok/tilstrekkelig med
sunt fett.
Er det riktig å spise mindre fett?
Mange tipper gjerne at svaret på dette er ja uten tvil. Men la faktisk tvilen komme deg til gode her, for fett er et av organismens basale ernæringsstoffer som den MÅ ha.


I vårt moderne velstandssamfunn så har den fysiske aktiviteten gått jevnt og trutt nedover. Dette har medført at dagens kaloribehov har dalet langt ned i forhold til før. Jo lavere kaloribehovet er, jo viktigere blir det å spise de riktige ernæringsemnene. Med andre ord så blir det mer og mer sannsynlig at feilernæring kan og/eller vil oppstå.


Hold deg til naturens prinsipper
Kostholdet ditt bør bestå av både fett, proteiner og karbohydrater. I tillegg kommer vitamin og mineralbehov. Spis litt av alt, så er du med en gang mye tryggere enn du er om du har så å si fjernet fettet fra kostholdet ditt.


Velg selvfølgelig det sunne fettet
Det fettet som jeg mener du skal sikre deg at du får i deg, er selvfølgelig det sunne fettet. Dersom du ikke har et godt innhold av sunt fett i kosten din, så finnes det i dag mange utmerkede omega-3 produkter.