Bostadsort: Helsingborg

Yrke: Studerar till multimediaingenjör på Lunds Tekniska Högskola och jobbar extra

med webbutveckling

Web site: www.janna.nu

Gym: Classic Gym

Född: 1980-05-19

Längd: 155cm

Vikt off-season: 56-57

Vikt vid tävling: 50-51

 

Träningsbakgrund:

Redan som 10 åring då jag för första gången tittade i B&K blev jag fascinerad av muskler. Alla skrattade åt spinkiga lilla mig när jag sa “När jag blir stor ska jag bli en bodybuildare”. Jag hade troligen en vision om att jag då skulle kunna slå ner alla som retade mig för att jag var så väldigt liten. Jag forsatte att fascineras av bildrna i B&K och tittade mer än gärna på byggarfilmer. På högstadiet och gymnasiet sysslade jag väldigt mycket med hästar och började senare även spela innebandy. Mitt schema var totalt fullbokat och det fanns helt enkelt inte tid till att även träna styrketräning.

 

När jag sedan som 20-åring flyttade hit till Helsingborg för att studera sade jag adjö till hästar och innebandy och letade upp ett litet hardcore gym med bra byggarstämning. Jag satte igång att träna med lite väl hög intensivitet 4 pass styrketräning och 4 pass kondition i veckan och ganska snart blev jag över tränad och drog på mig kronisk halsfluss. Jag var tvungen att vänta på operation och fick ta ett långt träningsuppehåll.

 

I oktober förra året bestämde jag mig för att satsa ordentligt jag läste allt jag kom över om träning och kost och böjade äta rätt och träna rätt. Resultaten kom snabbare än jag nånsin kunnat tro. Nu har jag sammanlagt tränat i 1,5 år och är på väg mot min första tävling.

 

 

Mål med träningen:

Målet just nu är att vinna min första tävling den 30 november. Därefter är det full fart framåt mot SM-kvalet i april! På lite längre sikt är målet att tävla internationellt.

 

Träningstips:

För att få bra resultat ska träningen vara rolig. Fokusera alltid på övningen du utför, känn efter så att du verkligen använder rätt muskler.

Kör intensivt och träna tokhårt men lyssna på kroppen, är du trött och hängig så ät mer och vila lite extra.

 

Bästa muskelgrupp:

Får nog bli mina ben. Jag tränar dem inte så mycket utan kör runt 7 set och ganska många repetitioner.

 

Träningsupplägg:

Jag kör 4 dagar i veckan under dieten, annars 5. Axlarna prioriterar jag just nu och kör 2 ggr i veckan. Kör oftast inte efter nåt schema utan tränar den muskelgruppen som jag är mest laddad i för dagen. Oftast blir det ungefär såhär:

 

Mån: bröst, axlar

Tis: rygg

Ons: ben, mage

Tors: axlar, armar

 

Råd till nybörjare:

Ta det lite lugnt i början o lyssna på kroppen. Börja lugnt och öka gradvis på träningen.