Alder: 25 år

Bosted: Arendal.

Sivilstatus: Singel

Yrke: Student

Trent i: 6 1/2år.

Gym: KALIBER GYM, Trondheim

Sponsor: Proteinfabrikken

Høyde: 165 cm

Vekt off season: ca 65 kg

Vekt on season: ca 56,5 kg

Planer med treningen:Vinne NM -57 kg 2003 og Par 2003. Klare å kvalifisere meg til Nordisk

Arm: før deffen våren 2002; 37,5 cm. Etter deffen 36 cm.

Midje: på scenen ca 65 cm. Off season: 70-75 cm (alt etter hva og hvor mye jeg har spist den siste tiden)

Bryst: 110 cm

 

Meritter

1.plass – 57 kg International Grand Prix 2003

2.plass Over All International Grand Prix 2003

1.plass par, NM 2002, sammen med Tore Johnny Folkestad

2.plass +57 kg, NM 2002

1.plass +57 kg SM 2002

 

Hvorfor ble det trening med vekter?

Har vært innom mye forskjellig. Håndball, fotball, jazzballet, swing, selskapsdans, jiu jutsiu, spinning, aerobic, funk. Begynte med vekttrening fordi jeg kunne trene akkurat når det passet MEG!! Var ikke avhengig av andre for å gjennomføre en treningsøkt. Dette preger meg fortsatt.. Liker best å trene alene, for da slipper jeg å måtte komme på gymmet til et bestemt klokkeslett.

 

Dine beste løft:

Benk press 82,5 kg

Knebøy 110 kg

Markløft 100 kg

(Trener ikke styrkeløft, så max-løft kjører jeg bare for motivasjonens og moro skyld, når jeg føler at kroppen fungerer bra!)

 

Hvordan trener du?

40-60 min gåing eller sykling før frokost 5-7 dager i uka.

Noen dager blir det noe mer sykling: før og etter styrketrening. Pr i dag deler kroppen inn slik at det tar 7 dager inkl hvile før jeg er

igjennom.

 

2-1-3-1. Bytter ca hver måned på å prioritere forskjellige muskelgrupper.

 

Dag 1

Morgenkardio

Skuldre og mage

 

Dag 2

Morgenkardio

Rygg og triceps

 

Dag 3

Morgenkardio

Hvile fra styrketrening

 

Dag 4

Morgenkardio

Bryst og mage

 

Dag 5

Morgenkardio

Triceps og biceps

 

Dag 6

Morgenkardio

Frem- og bakside lår

 

Dag 7

Morgenkardio

Hvile fra styrketrening

 

 

ؘvelser du liker:

Liker veldig godt å trene bein-press, skrå benk og nakke press. Elsker å trene! “En dag uten trening er en dag uten mening!!”

 

ؘvelser du hater:

Liker ikke noe særlig knebøy og utfall! Trenger utrolig mye opp-psyking og guts for å klare å trene bein. Blir neste sliten før jeg har begynt..

 

Bruker du treningspartner:

Erfaringen min er at jenter ikke er noe særlig å trene sammen med. Mye tullprat og lite guts (mange er så livredde for at de skal få like store muskler som Arnold, at de ikke tør å ta i). Derfor har jeg stort sett trent alene. Innimellom har jeg trent sammen med gutter. Men som sagt.. Liker meg best på egen hånd. Men: Har endelig “truffet” ei jente som kan trene skikkelig; Bente Arntsen. Vi begynte så smått å trene sammen mai 2002. På grunn av at hun er styrkeløfter blir det litt vanskelig å ta alle økter i sammen, men vi tilpasser det slik at vi får noen økter sammen innimellom.

 

Hva spiser du?

Nå som jeg går på diett spiser jeg litt annerledes enn jeg gjør off-season.

 

Før kardio-trening

2 kapsler Omega 3-6-9

ca 15 g Glutamin

Kaffe og vann

 

40-60 min kardio-trening

 

Frokost ca kl 9

35 g havregryn med 10 g Kruskakli. Kokes til grøt. Kanel og søtningsmiddel. 5 g mandler hakkes opp + 3 g linfrø blandes i grøten når den er ferdig kokt. 35 g proteinpulver+ ca 10 kreatin blandet i vann. 3 g fett. (Super Omega 3-6-9 eller Udo`s Choice) Div. kosttilkudd.

 

Lunsj ca kl 12

40 g Basmati ris

150 g kalkun- eller kyllingfilet eller annet kjøtt

ca 5 g fett. (Super Omega 3-6-9 eller Udo`s Choice)

100-200 g grønnsaker.

Div. kosttilskudd.

 

Middag 1 ca kl 15

Samme som lunsj.

 

Middag 2 ca kl 18.

Samme som Middag 1,men uten fett.

10-15 g kreatin

 

Styrketrening ca kl 19

 

Umiddelbart etter trening ca kl 20

40-50 g kjappe karbohydrater

35 g proteinpulver

ca 15 g glutamin

10-15 g kreatin

 

Kveldsmat ca kl 21.30

5 eggehviter

2 hele egg

Litt fett

Lager eggerøre av dette

Eller

35 g Proteinpulver med litt fett.

 

Hva bruker du av kosttillskudd:

Glutamin, ALA, multivitamin, umettet fett, krom, zink, askorbinsyre

(c-vitamin), kreatin, eplesyre-eddik og (selvfølgelig) proteinpulver. På deffen blir det enda flere tabelletter å knaske i seg.. Da kommer yohimbe, e-vitamin , kalsium og magnesium i tillegg.

 

Ditt beste treningstips:

Fokuser på at du skal trene riktig! Kjenn i den muskelen du ønsker å trene at det faktisk er den som gjør jobben (og ikke alle andre slags muskler). Det er viktigere å få kontakt enn å kjøre tungt. MEN!! Det skader ikke å gjøre bytte litt innimellom. Kjøre så tungt at du ikke klarer mer enn max 5-8 repetisjoner. Bare husk at du fortsatt skal ha kontakt!!!

 

Ditt beste kosttips:

Spis mer av det riktige fettet (dvs umettet fett). Få i deg MASSE nøtter (mandel, hasselnøtt og andre nøtter UTEN salt og olje). Solsikkekjerner og linfrø. Etter jeg begynte med det, har jeg økt i både styrke og utholdenhet. Kjenner på kroppen min at den fungerer akkurat slik jeg alltid har ønsket at den skal fungere. Merker det på humøret også. Og sist, men ikke minst.. fettet forsvinner også!!

 

 

Har du noen forbilder:

Synes egentlig at de aller fleste bygger-damene pr dags dato er ALTFOR store (og mandige?)!! Liker bedre slik det så ut på Cory Everson`s tid. Eller slik Linda Liedstrand så ut for ca 4 år siden. Hun var mitt store forbilde (i 1998).

 

Av de helt store er det Lenda Murray og Juliette Bergmann som er favorittene! Begge to har en vanvittig flott symmetri, og spesielt Murray har klart å bevare et flott kvinnefjes.

 

Noe du vil si til slutt?

Høsten 1997 var jeg for første gang og så på et kroppsbyggingsmesterskap. Da bestemte jeg meg for at: En gang i fremtiden er det meg som står der oppe!! Og fra den dagen begynte jeg å trene med hodet. Så meg i speilet og sammenlignet med damer i blader for å finne ut hvilke muskelgrupper jeg trengte å forbedre. Trente biceps som en gal over en lang periode (hadde sett bilde av Sharon Breaunae på utsiden av Flex eller Muscle Magazine).

 

November 1998 bestemte jeg meg for å stille i Sørlandsmesterskapet 1999. 10.01.1999 begynte jeg på min aller første diett. Visste pent lite om hva dette dreide seg om. Fikk det ene sjokket etter det andre. Måtte jeg gå før frokost hver dag??? Ikke ha verken sukker, melk eller syltetøy på havregryna?? Ikke spise brød?? Ikke fiskeboller heller?? Helst ikke ketchup på pastaen. Blande proteindrikk i vann, IKKE melk!!! Jeg trodde at jeg skulle bli gal. Men etter hvert klarte jeg å tilvenne meg “galskapen”. Levde og åndet for spisedagene! Holdt ut i 12 uker. Da sprakk jeg (med stil!!) og mistet all motivasjon. Våknet en morgen og klarte ikke å stå opp. Ble kvalm av tanken på at jeg måtte ut og gå turen min.. Prøvde å hente meg inn dagen etter, men det var ikke mulig. Måtte innse at jeg ikke kom til å stå på scenen i 1999.

 

Så kom jula 1999, og jeg bestemte meg for å prøve igjen. SM 2000 ble mitt neste mål. Begynte så smått på diett i januar, men i februar ble jeg rammet av det som var på markedet; øre-, hals- og bihulebetennelse i tillegg til influensa! Så nok en gang måtte jeg gi opp.. Så kom NM 2001 (hvor jeg traff Tore Johnny for første gang), og inspirasjonen kom over meg!! Jeg ville prøve meg på SM 2002!! Etter hvert ble det et par av meg og Tore Johnny og i desember 2001 bestemte vi oss for å stille (han stilte i NM-97 og NM-00). 7. januar begynte vi dietten. Etter 14 ukers slit stod vi på scenen i Kristiansand. Jeg debuterte, og aldri har jeg opplevd noe liknende! Feed-backen fra publikum var helt enorm. Følte meg helt Super-woman (selv om formen ikke var noe som helst å skryte av!!). Det er faktisk noe av det gøyeste jeg har vært med på!!! Høsten 2002 skrev jeg sponsoravtale med Kaliber Gym og Proteinfabrikken.