Jostein Meen er en av Norges største kroppsbyggere, vi bestemte oss for å finne ut mer om denne store mannen.

 

Du har stilt i noen konkurranser nå i vår, med 2 pl i Sandefjord Open, 5 pl i Oslo Open, og 4 pl i Nutrition Outlet Grand Prix. Er dette resultat du er fornøyd med, noe du eventuelt kunne gjort bedre?

Vel…fornøyd kan jeg vel neppe si jeg er. Men jeg var egentlig i rute til Sandefjord for det var ikke meningen å prikke inn til det stevnet men jeg gjorde den “gamle” feilen og gå for hardt inn til Oslo Open og det å høre på andre å gjøre noe du ikke har trua på…Det funker dårlig. Jeg sier ikke at folk ikke skal ta råd fra andre som er mer rutinerte og vet hva de driver med, men du må selv synes det høres fornuftig ut og ha trua på det. Det jeg gjorde feil til Oslo Open var å gå for hardt de 14 dagene mellom Sandefjord og Oslo for så å IKKE karbe opp….Resultatet taler for seg. Så uka frem til Nutrition Grand prix fulgte jeg “hjertet” mitt og fikk rettet opp noe av katastrofen.

 

Når er neste stevne du kommer til å stille?

Jeg har ikke satt meg noen dato, men jeg tenkte jeg skulle prøve å satse et år seriøst, også off-season. Noe jeg ikke kan si å ha vært før….i hvert fall ikke nok.

 

Ditt beste tips til de som vil bli stor??

Ja… forutsett at du KAN bli stor… Det er nå engang sånn at det er mye gener innblandet her som avgjør det. Men om du trener tungt og intensivt, samt strikt og får i deg nok kcal av riktig type…da er du godt på vei. Det er dessverre ikke noe fasit svar på det, vi er alle så forskjellige…

 

Hvor stor er du egentlig?

Off-season ca 140 kg

Konkurransevekt ca 120 kg, men burde vært 115 kg

Høyde 1,88 m

 

Hva driver du med når du ikke trener?

Når jeg ikke trener eller jobber gjør jeg minst mulig… jeg er nemlig ganske lat. Blir MYE tv og film med tilhørende fråtsing i søtsaker og lignende… Jeg jobber som miljøarbeider, privat stiftelse som har spesialisert seg på de “vanskeligste av de vanskelige” barna.

 

Hva er det som fremdelses motiverer deg?

Nå om dagen er det som driver meg nysgjerrigheten på hvor langt jeg kunne nådd eller utviklet meg hvis jeg var seriøs hele året….hadde tenkt å prøve å finne ut det nå da………… 🙂

 

Hva fikk deg til å starte?

Alltid vært fascinert av muskler….da jeg selv begynte å leke litt med vekter og merket at kroppen faktisk forandret seg var jeg solgt…

 

Møter du ofte fordommer mot størrelsen din?

Egentlig ikke….får for det meste positive tilbakemeldinger,ihvertfall “to my face” Drittslenging og baksnakking skjer nok bak min rygg isåfall.

 

Hvor mye koster anslagsvis idrettten din pr år?

Har ikke regnet det ut…..men mindre en det koster å gå ut fredag og lørdag hver helg ihvertfall.(ihvertfall når jeg går på byen…?)

 

Hva var målet ditt da du startet?

Hadde ikke noe mål akkurat når jeg startet men jeg kan huske at jeg satte meg som mål å stille i en konkurranse en eller annen gang i fremtiden…

 

Når man er så stor som du er, så sier det seg selv at man er sterk. Noen sterke løft for å gi oss et bilde av din styrke?

Jeg var faktisk sterkere for 5-6 år siden. Med årene så betyr ikke det å løfte mye i benk og knebøy så mye lenger, dessverre. Jeg har lagt mer vekt på strikt utførelse og kontakt, men jeg tror nok tiden er kommet til å gå tilbake til litt “heavy-training” Personlig rekord i benkpress fra en del år tilbake er 250kg… Og i tiden før jeg begynte på diett trente jeg med 200 kilo med 8-10 reppetisjoner.

 

Hvor seriøs er du med kosten? Unner du deg aldri en hamburger, eller to 🙂 Kan du ramse opp hva du spiser i løpet av en vanlig dag?

Jeg unner meg dessverre så altfor mye….derfor jeg tenkte ta et år hvor jeg skulle være noe flinkere på akkurat det området. Jeg er en godtegris, men man skal ha et liv også, det er veldig viktig. Det er ikke noe problem å ha en spisedag i uken hvor man spiser ALT man har lyst på. Jeg har det, og jeg spiser mye av ALT! Som en følge av dette drar jeg på meg en 4-5 kg, og må se frem til en søvnløs natt pga at magen er som en tromme, puls i 200,svetten spruter, og jeg føler meg rett og slett jævlig.. Men da blir jeg motivert til å spise bra igjen. Om jeg bare hadde smakt litt på en sjokolade, eller noe ville jeg hatt like mye lyst på det dagen etterpå, om ikke mer! Nei…spis deg sjuk en dag i uken er mitt motto… 🙂 Men spiser jeg bra består en dag av 4-korn,egg,Cottage-cheese,kalkun,ris,brød,Udos-choice,grønnsaker og torsk….stort sett det “vanlige”

 

Kosttilskudd bruker du det, hvilke?

Hovedsakelig protein-pulver og m
ultivitaminmineral men bruker til tider også litt CLA og noe antioksidanter.

 

Hva er dine hittil beste minner i treningssammenheng?

Nå spør du vanskelig i og med at jeg lider av Alzheimer så jeg har veldig få minner ..Men uken etter konkurransene nå sist var minneverdig. Man får jo så SKINNSYKT trykk og man har fortsatt formen på plass. Det må oppleves….Man får aldri lignende trykk med mindre man har vært på deff…det anbefales.

 

Har du treningspartner, hvis ja, mener du det er viktig for resultatet?

Til tider, til tider ikke. Liker å variere litt på det men det er absolutt en fordel for en som trener tungt å ha en til å “spotte” seg for å få tatt forced reps o.l.

 

Hvem synes du er den beste Norske kroppsbyggeren? Er det noen som har betyd noe spesielt for deg?

Vanskelig det også… Geir Borgan er vel den som har kommet lengst bortsett fra noen av de gamle traverne. men både Jostein ؘdegården, Geir Borgan ,Tommy Thorvildsen, og Thomas Stellander er jo gode Kroppsbyggere…Derfor er de profesjonelle. Men av amatørene er Kay Kakenes definitivt den jeg tror kommer til å nå langt…Om han kommer seg ut av Norge og får litt PR og konkurranse. Han vinner jo Grand Prix og andre norske stevner ubarbert med sokker og boxer om han hadde prøvd.

 

Har du noen svakheter?

Alle har vel svakheter men jeg har fått høre at jeg er ganske jevn…mulig de mente “jevnt dårlig” men jeg tror ikke det. 🙂 Hvis det er noe jeg må prioritere må det bli gluteus og rygg…

 

Hvordan trener du set/reps/split? Varierer du treningsprogrammet ofte?

Jeg varierer en god del…. Ta en titt på hjemmesiden min…der står det hvordan jeg trener for øyeblikket men det blir nok snart forandret. 🙂 www.josteinmeen.com  

 

Det viktigste i ditt liv?

؅ leve… Man skal trives med alt man gjør. Hva er vitsen med å gjøre noe man ikke liker?

 

Hva gjør deg sint/gir deg dårlig humør?

Veldig lite…jeg er stort sett i godt humør og har en lang lunte… Men alle blir vel litt gretne på diett? 🙂

 

Undertegnede fikk ved ren tilfeldighet øye på deg i den omtalte skjult kamera serien Judas som går på TV Norge, hver mandag klokken 2200, hvordan ble du med på det?

Ble mer eller mindre plukket opp på gata… Det var en spennende erfaring.

 

Du trener jo på Haralds Gym, er det en plass du kan anbefale? Er det et Gym for f.eks. nybegynnere, eller må man være + 100 kg for å få trener der?

Absolutt ikke…. 90 % av de på Harald`s er “mannen i gata”(og damer) men de som satser og bor i Oslo havner som regel der. Det pga det gode miljøet og erfaringene til de som jobber og trener der.

 

Takk for praten Jostein, noe du vil ta med til slutt?

Bare hyggelig… Ha en god sommer alle sammen og “keep pumpin – keep growing” SEE YA……….. 🙂

Jostein Meen kan du lese mer om på hans webside www.josteinmeen.com

 

Jostein Meen og Thomas Stellander Nutrition Outlett Grand Prix 2003