Anne-Britt Korsvold har prøvd å slanke seg mange ganger, uten å lykkes helt. Nå har hun funnet løsningen: – Skal du lykkes med å gå ned i vekt, må du slutte å synes synd på deg selv. Gi deg selv heller litt velfortjent ros, anbefaler Anne-Britt.

Du må ønske å gå ned for din egen del! Utfordringen ligger i å ha sunn og god mat som det ikke tar for lag tid å tilbrede i hverdagen. Planlegging av måltidene og innkjøp er utrolig viktig, forteller Anne-Britt.


Anne-Britt Korsvold (45) fra Tønsberg er et aktivt medlem i Grete Roede Vektklubben, og hun var den heldige vinneren i kunnskapskonkurransen om kosthold og trening, i forbindelse med Vektklubbens ettårsdag i oktober. Premien var et opphold på Gautefall Høyfjellshotell.
– Dette trengte jeg, nå har jeg senket skuldrene og slappet helt av, forteller Anne-Britt fornøyd, etter å ha kommet tilbake fra en velfortjent helg på høyfjellet. Her møtte hun blant annet Vektklubbens medlem nr 10 000, Marianne Skaro, som jobber på Gautefall


Var lei av å være feit 


 


10. januar i år begynte Anne-Britt på Grete Roede Maxi-kurs, og har siden da gått ned hele 23 kilo. Målet er å gå ned 6-7 kilo til, derette er planen å begynne på Hold Vekten-kurs for å stabilisere seg der hun vil være.
– Jeg var så innmari lei av å være feit, jeg var alltid kjempesliten og manglet totalt overskudd. I tillegg fant jeg aldri klær som passet, og gruet meg alltid til reiser, fordi jeg følte at flysetene var for trange for meg. Jeg innbilte meg at folk unngikk å sitte ved siden av meg på grunn av størrelsen min, og jeg følte at jeg bare måtte begynne, forteller Anne-Britt


Hun har slanket seg før, men har tidligere ikke lyktes helt.Jeg har alltid vært en positiv person, men jeg syntes likevel så utrolig synd på meg selv, stakkars meg som måtte slanke meg, det var urettferdig


 Og jeg endte med å belønne meg selv med mat når jeg hadde vært flink. Snakk om selvmotsigelse! Jeg overanalyserte problemet og det endte stort sett alltid med en utsettelse. Jeg så på slanking og en tilhørende livsstilsendring som et uoverkommelig kjempeprosjekt, sier Anne-Britt.


Inspirert av Vektklubbens diskusjonsforum Anne-Britt tror at grunnen til at hun nå endelig har lyktes med å gå ned i vekt, er at hun har begynt å tenke mer positivt.


Det er en mental prosess, løsningen er å snu det som er vanskelig til noe positivt. Tenk på hvor bra dette er for kroppen!! 


Jeg ser det heller som en utfordring å finne frem til mat og matvarer som passer inn i mitt daglige kosthold, som er både sunt, godt og magert og som alle kan spise. selv gjester og barn Vi må også tørre å “gøttse” litt.


 Det er ikke så ille å legge om livsstilen som vi tror. Vi må tro på oss selv og være glad nok i oss selv. Vi fortjener en kropp og et liv som vi kan være fornøyd med, sier Anne-Britt.


Hun meldte seg inn i Vektklubben da hun startet, og er fortsatt veldig aktiv i diskusjonsforumet.
– Her finner jeg nyttig informasjon, og opplever det som veldig motiverende å kunne rydde hodet og skrive ned tanker. Det oppleves også veldig inspirerende å få respons og konstruktive tilbakemeldinger fra andre som er i samme situasjon, forteller Anne-Britt.


 Klapper seg selv på skulderen 

 


 Hun forteller at planen var å gå ned i vekt uten å trene.
– Jeg trente aldri og syns trening var direkte ubehagelig. Men så begynte jeg å gå tur med hunden. Jeg tok en dag om gangen, og klappet meg selv på skulderen for å ha vært flink og for å ha gjort unna en sunn dag, ler Anne-Britt. Et tilbud om en ukes gratis trening på et lokalt senter gjorde at hun for første gang stakk hodet innom en pilates/yoga time


 

.
– Det var en veldig rolig time med mye avspenning og litt styrke og smidighetsøvelser. Likevel pustet jeg som en hval. Men det var en fin og rolig begynnelse og jeg likte det såpass at jeg ville gi det en sjanse. Tre ganger i uka gikk jeg dit, og etter hvert kjente jeg at kroppen min likte å trene! Nå tør jeg presse kroppen og syns ikke lengre det er ekkelt eller ubehagelig å bli svett og sliten, tvertimot. Trening er blitt en naturlig del av hverdagen min, og jeg trener mellom 3-5 dager i uken i tillegg til mine turer med hunden. Jeg klarer å ta i mer, og det gir en deilig følelse av mestring, forteller Anne-Britt stolt.


Ikke legg lista for høyt


Hun er fast bestemt at hun ikke skal tilbake til den gamle livsstilen, og hun savner den heller ikke.
– Jeg kommer til å fortsette med å være aktiv i forumet i Vektklubben, jeg skal begynne på Hold Vekten-kurset når jeg er i mål og jeg skal selvfølgelig fortsette å trene. Jeg syns ikke synd på meg selv i det hele tatt – tvert i mot. Jeg føler meg priviligert som bor i et land med butikker hvor det bugner av mat jeg virkelig kan spise. I tillegg kan jeg shoppe klær i den butikken jeg velger. Jeg kan gå i sosiale sammenkomster uten å være flau over kroppen min. Det er absolutt verd det! Det handler om å ta bevisste valg. Jeg tar kun hensyn til meg selv, og ikke til alle andre når det gjelder mat. Men ikke legg lista for høyt, det er viktig å ta en dag av gangen, spesielt i begynnelsen, anbefaler Anne-Britt.


 


Forfatter : Lill Haugen  /  www.greteroede.no


Foto :  Geir Hareide og privat


Diskuter artikkelen på vårt forum