Kylling er en svært mager kjøttsort som
Vi har samlet noen fristende, men sunne alternativer som kanskje kan friste til middagen.

|
kyllingfileter yoghurt naturell hønsebuljong løk fetaost oregano soyasaus salat
Brun kyllingfiletene i en stekepanne og sett til side. Hakk 1 stor løk og fres den i smør. Tilsett 1 terning hønsebuljong, 50 g moset feta, 2 ts oregano, 2 ts soyasaus og 2 dl yoghurt naturell. Rør godt. Skjær kyllingen i biter og legg ned i sausen. La det småkoke i ca. 10 minutter. Server med salat og brød
Kilde : www.rimi.no |
Dette trenger du: 400 g kyllingfilet 1/2 ts salt 1/2 ts pepper 1/2 ss olje
Råstekte grønnsaker: 400 g av sesongens grønnsaker, f.eks. pastinakk, persillerot, sellerirot eller kålrot 6 mandelpoteter 2 båter hvitløk 2 kvister timian 1 ts salt 1 ts grovmalt pepper 1 ss olje 1 lime
Soyasaus: 2 dl soyasaus 1 ts sukker 1 lime
Slik gjør du: 1. Strø litt salt og pepper på kyllingbrystet. Varm olje i en stekepanne, og stek kyllingbrystet på middels sterk varme til det er gyllent. 2. Legg kyllingbrystet i en ildfast form og stek det videre i stekeovnen på 180°C til kjernetemperaturen er 60-62°C. Hvil kyllingen i 5 minutter. 3. Vask og skrell grønnsaker og skjær dem i biter. Vask potetene og skjær dem i båter. Råstek grønnsakene og potetene i olje sammen med finhakket hvitløk og timian til de er møre. Smak til med limesaft, salt og pepper. 4. Kok opp soyasaus og sukker og la det koke noen minutter. Avkjøl før servering.
Legg kyllingfiletene på en seng av råstekte grønnsaker, og fordel soyasaus over. Pynt med litt timian.
Kilde : www.greteroede.no
|

|