Bosted: Los Angeles, CA.

Webside: www.lenajohannesen.com

Yrke: Ftiness Professional, Fitness Model & Personal Trainer.

Gym: Powerhouse Gym (West L.A), Angel City Fitness (Marina Del Rey) Elio’s Fitness for Success (West LA)

Høyde: 1,69m (5’6)

Vekt off-season: 61 kilo/135 lb

Vekt konkurranse: 59/130 lb

 

Meritter:

European Pro. Fitness Championship: 1st

Mid West Pro: 1st

Jan Tana Classic: 2nd, 3rd

Czheck Pro Classic: 2nd, 2nd

Danish Pro Classic: 2nd

Finish Pro Classic: 2nd

French Pro Classic: 2nd

Fitness Olympia: 3rd, 5th, 7th, 9th

Fitness International: 3rd & 4th

 

Etter mange år som Norges søteste postbud, bor hun nå i Los Angeles, USA, og lever av det hun liker best av alt: ؅ trene, å konkurrere og å posere.

 

Fem år gammel lærte Lena Johannesen å svømme av faren sin. Hun elsket det fra første stund, og svømte som en fisk i vannet. Allerede som ni-åring gjorde hun det skarpt i svømmekonkurranser.

 

I dag er søte Lena en av verdens beste fitness-utøvere. Helt siden hennes første mesterskap i 1995, har hun fått topplasseringer i konkurranser verden over.

 

Lenge jobbet hun som postbud i Oslo, men for en tid tilbake la hun brevene i postkassen for godt. Hun ville søkte lykken som modell og fitnessutøver i USA – og den drømmen fikk hun oppfylt.

 

Hva er du mest fornøyd med ved deg selv?

Jeg er mest fornøyd med min “down-to-earth-personality”. Selv om jeg har hatt suksess, så letter jeg ikke fra bakken.

 

Blir du rik som fitnessmodell?

Du blir ikke akkurat rik av å være fitnessutover- eller modell, men kan tjene gode penger på blant annet konkurranser, gjesteopptredener, modelloppdrag, sponsorer, personlig trening og salg av bilder. Jeg føler meg også “rik” fordi jeg kan leve av det som en gang var min hobby hjemme i Norge!

 

Kommer du noen gang tilbake til Norge?

Jada, ganske snart, men kun for å feriere og å treffe familie og venner. Om jeg noen gang flytter hjem for godt? Det får tiden vise.

 

Hva er det mest spennende du har gjort det siste året?

Jeg har reist til mange nye steder, og Hawaii sist gang var ikke verst. Jeg var også dommer i en bikinikonkurranse på Daytona Beach i Florida – Venus Swimwear model search. Det var artig å være på den andre siden av scenen for en gang skyld.

 

Savner du norske men
n?

Vel, menn kommer i mange forskjellige forpakninger, og det har vært en spennende opplevelse å lære en annen del av verden å kjenne. Men, jeg tror norske menn stort sett er lettere å ha med å gjøre enn mange andre, og er ikke sa “fulle av seg selv”. Fortsett sånn, dere!

 

 

– Jeg har også vært med i noen TV-serier, blant annet har jeg hatt en liten rolle i VIP med Pamela Anderson, forteller Lena.

 

– Jeg skulle gjerne vært modell på heltid, men for å tjene til livets opphold jobber jeg også som personlig trener. Jeg klarer meg bra, men styrtrik er jeg ikke enda. Det er dyrt å bo i Los Angeles, fastslår 33-åringen, som er forlovet med fitnesstreneren Marc og skal gifte seg til sommeren.

 

– Noen planer om å flytte tilbake til Norge har jeg ikke. Men norske menn vil alltid være i mitt hjerte, sier Lena og smiler.

 

Planer med treningen?

Jeg vil muligens gå over til Fitness Figure (uten rutine) fra 2003 (Arnold Classic & Ironman), fortsette med fitness modeling, og utvikle min personlig trenings business “Ultimate fitness”. Det gir en god følelse å kunne hjelpe andre å nå sine mål og se at de lykkes!

 

Din beste idrettsprestasjon?

Min 3. plass i mitt første Fitness Olympia 1997 og

to profesjonelle seire.

 

Ditt beste trenings tips?

Vær konsekvent og ikke gi opp. Selv om du mister en trenings økt eller to, begynn som vanlig men ikke gi opp. Samme gjelder dietten. Ikke bli deprimert over en dag utskeielse og gjør det verre med en til og en til…..bare gå tilbake til dietten dagen derpå.

 

Din beste muskelgruppe?

Overall god symmetri, synes selv skuldrene og rygg, men de fleste sier bein og rumpe…..vel, baken er vel ikke så verst… 🙂

 

Hvordan trener du?

Akkurat nå følger jeg et circuit program hvor jeg kjører igjennom hele kroppen per økt – 2 – 3 gr. per uke. ca 15 reps per sett, ingen hvile mellom settene – dette fungerer veldig bra for meg akkurat nå, og det blir nesten som en cardio økt i tillegg. Ellers gjør jeg 30 – 40 min cardio av noe slag 2 – 3 gr per uke. Er en del ute og gjør forskjellige aktiviteter også – sykling, hiking, scuba diving etc….

 

Hva er ditt råd til en nybegynner?

Vær tålmodig og vær konsistent med alle treninger og følg et godt kosthold. Du kan ikke regne med å bli Champion over natta, men jo hardere/smartere du jobber, desto fortere når du ditt mål.

Les og lær alt du kan om trening/kosthold/tilskudd etc, og skaff en personlig trener for ekstra inspirasjon og veileding/nye tips etc . Sett kortsiktige og langsiktige mål med treningen og jobb trutt mot dem alle!

 

Hva spiser du?

Spiser stort sett samme slags mat året rundt, men mindre karbohydrater før konkurranse. Det går i havregyn, litt ris/yam, grønnsaker, salater for karbohydrater. Protein kildene mine er kylling, fisk, kalkun, protein bars/shakes. Off season kan jeg unne meg litt ekstra og ha litt godis hvis jeg får lyst på det. Prøver å holde meg i god form året rundt, da jeg til stadig har en foto shoot eller appearance som må gjøres. Før konkurranse er jeg veldig fokusert og stright og det blir lite eller ingen rom for utskeielser.

 

Noe du vil si til slutt?

Jeg vil takke for muligheten å nå ut til mine norske fans/venner og ikke bare her i USA. Jeg har ikke vert hjemme på over 3 år, sa jeg trenger en Norgesvisitt ganske snart.

 

Jeg ser frem til a høre fra dere alle, og jeg skal gjøre mitt beste til å svare på alle e-mail som måtte komme min vei. Ha en fortsatt go’ sommer og et godt trenings år!!!

 

Lena takker for all støtte og support hun har fått fra alle fans etter sin skuffende plassering under Arnold Classic Figure show — “I’ll be back”!

 

Stor Klem fra Lena Johannesen – IFBB Fitness Pro/model.

www.lenajohannesen.com  

ProFitLJ@aol.com

 

(PS! Bilder med autograf kan kjøpes for $10 per stk eller 3 for $25 + $3 shipping/handling. T-shirt m/ bilde og signatur = $20 + $5 s/h)

Send cash or money order to:

 

Lena Johannesen

PO Box 325

Culver City, CA. 90232

USA