Bosted:Jacob Aalls Gate 14

Yrke:Akkurat ferdig med utdannelsen ved BI/NMH, Diplom markedsføring med hovedfag Internasjonalisering og Ledelse. Begynner som Salgskonsulent i Midelfart & Co i januar.

Gym:Haralds Gym og Sats.

Sponsor:Proteinfabrikken

Høyde:180

Vekt offseason:88

Vekt konkurranse:82

 

Meritter:

2003 : Norgesmesterskapet AFH + 180, 1.Plass

2003 : B&K Oslo Open (OPC) AFH +180, 2.Plass

2002 : Oslo Open (OPC) AFH +180, 3.Plass

2002 : Norgesmesterskapet AFH +180, 3.Plass (Debuterte)

 

Planer med trening

:Planen med treningen er å bygge en fysikk som jeg er fornøyd med, og som forhåpentlig vis passer innenfor rammene av Athletic Fitness.. Utgangspunktet for treningen var å legge på meg muskelmasse, veide vel rundt 72 kg når jeg startet for ca. 3 år siden. Og siden jeg ikke kan trene seriøst uten å konkurere, falt valget på AF. All ære til de som driver innen kroppsbygging,men jeg har ingen intensjoner om å gå den veien, blir for mye vitenskap om mat og trening ; ) Synes og det er greit å kunne kombinere idretter som feks. kampsport.

 

Ditt beste treningstips:

Teknikk.. ok så tar det litt lengre tid og man løfter litt lettere vekter,

men når det først sitter så får man jo et mye bedre utbytte av treningen, og

det må vel være et postitivt bidrag når man først gidder å trene. Og man

ungår kanskje endel skader. Som en god venn av meg sa (og som en har sagt

før han) “repetition is the mother of all scills” (Kling 2002)

 

Din beste muskelgruppe:

Ryggen, brystet og leggene er vel det som skiller seg ut i positiv forstand, det andre begynner å bli bra det og .. Artig å se hva gener har å si..

 

Hvordan trener du?

Jeg trener etter et 5 splitt system ;

 

– Dag 1 : Bryst

– Dag 2 : Rygg

– Dag 3 : Armer

– Dag 4 : Bein

– Dag 5 : Skuldre

 

Pleier å kjøre 5 dager i strekk så 2 av, men legger også inn fridager når jeg føler for det. Innimellom varierer jeg på rekkefølgen.

 

Ditt beste råd til nybegynnere:

Jeg er vel nesten en nybegynner selv, men rådene blir som følger;

 

– Sett opp et trenings og mat program, da vet du hva du skal gjøre og hva du har gjort.

– Tenk på deg selv og det som passer best for deg, men ta altid med lærdom av andre som har erfaringer positivt/negativt.(Ikke tro alt du hører) ; )

– Vær konsentrert og fokusert når du er på trening, “utenomsportslige ting” er det nok av tid til..

– Vær påpasselig med restitusjon, søvn og riktig mat eksempelvis.

– Tålmodighet..

 

Hva spiser du?

Når jeg gjør det jeg skal, så ser vel dagen ca. sånn ut;

 

Frokost: Havregrøt (+ eventuelt en proteinshake)

Mellommål: Go’blanding etter resept fra Harald ( banan, eple, cottage cheese, jogurt og crüsli sol frokost) Du må selvfølgelig betale Harald en klekkelig sum for å kunne benytte deg av rettighetene.

Lunsj: Varierer mellom kylling, kjøttdeig, pasta og ris, eller så dytter vi inn en hamburger/pizza av høyeste kvalitet.

Mellommål: Go’blanding/Havregrøt…

Etter trening: Proteinshake

Middag: Som lunsj..

Kvelds: Shake eller havre.

 

Tanker om fremtiden innen Athletic Fitness.

Har vært med 4 ganger nå, og synes dette er både gøy og motiverende. Selv har jeg hatt en stabil og god progresjon, men alt kan bli bedre, både meg selv og øvelsen AF. Har gjort meg opp endel tanker om AF på bakgrunn av mine egne og andres erfaringer. Jeg synes konkurransen nå sist (NM 2003) var en tøff og fin konkurranse, hvor det nok for mange ble gjort endel ganske harde forandringer, og noen mer riktige en andre…

 

– Synes for min del det er fint at de følger internasjonale regler, lett for meg å si som uansett faller inn under et slags A4 format og tilfredsstiller kravene.. Det jeg har forståelse for, er de som føler seg urettferdig behandlet i den forstand at de ikke aner noen ting om endringer i reglementet, fra en konkurranse til en annen… For meg som digger en god kamp, så blir det liksom litt amputert når de jeg er vant til å kjempe mot og som har vært med i gamet en god stund, som normalt er blant finalistene

og topp 3, plutselig faller mange plasser ned pga. endringene… Misforstå meg rett, konkurransen var beinhard og konkurentene mange nok, og man hadde ikke rom for feil om man ville vinne, men hvis man er vant til å score topp 3 i en øvelse som symetri over mange år, forså og plutselig ikke være i henhold, ja da kan man forstå frustrasjonen..

 

En ting er hvis de hadde gitt beskjed 6 mnd i forveien, men å forandre ting to uker før, det skjønner jo alle som driver innen bygging/fitness at bli for dumt…

 

Samtidig vil jeg rette honør til forbundet og dommerne som endelig tok et valg som jeg tror vil gjøre AF bedre i lengden… Og til de som mener at konkurransen vil bli dårligere, med argument som : “da kan jo enhver som knapt har trent være med”… Godt mulig at det vil appelere til flere med en mindre treningsbakgrunn, men hva er galt med det ? Er det ikke nettopp det vi ønsker ? ؅ få flere til å begynne med bygging/fitness… At de som er på toppen kan være gode forbilder og dra med seg de “ufaglærte” oppover. Dette vil jo skape en bredde og interesse som vi alle vil være tjent med. Vi må tåle at ikke alle er best i alt, vi har alle vært der. Vi kan ikke på en side si at vi har et ufortjent dårlig rykte og for lite medie omtale, mens vi samtidig skal holde potensielle vinnere utenfor.Løsningen på et eventuellt kvalitetsproblem kan jo være å holde kvalifiseringer.

 

 

 

Et annet viktig moment er, sett ifra et produsent synspunkt, er jo å øke kundegruppen i forhold til kosttilskudd og til treningsstudioene, og da må man gjøre det attraktivt å trene og konkurrere..

 

Jeg vil få rette en stor takk til de som har hjulpet meg siden jeg startet satsingen for 2 1/2 år siden:

 

De heldige er ; Roar ؘdelien, Wilhelm Kling, for trening og motivasjon… Jostein ؘdegaarden for gode råd, støtte og for å ha troen på meg… Harald (er vel bare en) fordi han for en fersking som meg har trodd på meg og gitt meg gode muligheter mht trening og fordi han er en utrollig hyggelig fyr som er viktig for idretten…

 

– En takk til Morten Sæther som gjør en god leder jobb, og som har gode holdninger og ønsker for fremtiden. Håper man kan jobbe mer i forholdt til de retningslinjer han står for.

 

Ha et godt nytt år !

 

Med vennlig hilsen

Robert Asad