Bosted: Oslo

Født: 12.6.68

Sivilstand: Samboer med Tone Opheim og Sønnen vår Daniel på 5.mnd.

Yrke: Malermester, Og driver malermesterfirmaet Bjørn S.Nielsen og sønner ans sammen med min far Bjørn.

Treningssenter: Haraldsgym i Oslo

Klubb: Haraldsgym

Tvillingbror med Andre Nilsen

Høyde: 169cm

Vekt off-season: 86-90kg

Vekt konkurranse: 82,5kg på Sørlandsmesterskapet 03, og 79kg på NM 03.

 

Mine beste meritter:

NM 1992 -70kg 2.pl.

NM 1994 -80kg 1.pl.

BK Classic 94 -80kg 1.pl. og Overall

NM 1996 -80kg 1.pl.

Sandefj.open99-80kg 1.pl.

SM 2003 -80kg 1.pl. og Overall

NM 2003 -80kg 1.pl. Beste posør

 

Beskriv litt om din treningsbakgrunn?

Jeg begynte med fotball som 6 åring (selvfølgelig sammen med min tvillingbror Andre`), deretter har det gått

slag i slag med svømming, karate, ishockey, boksing!Deretter begynte vi med vekttrening i 1983, og ble fort bitt av basillen. Bokset faktisk på denne tiden, og gikk faktisk kamper i 54kg klassen!! Så en liten økning i muskelmasse har det jo blitt iløpet av disse 20 årene:)

 

 

 

 

Fremtidige mål innen kroppsbygging?

Mine fremtidige mål blir vel kansje Grand prix og Nordisk mesterskap til våren 2004. Drar vel etterpå over sjøen til california for å konkurrere i MR. California i Mai. Min tvillingbror Andre`kommer vel også til å stille sammen med meg i Norge og i USA….hørte jeg KRIG……!! tror det:)

 

Hvor lenge har du trent med vekter?

Har faktisk 20års jubileum i år!

 

Hva synes du er det vanskeligste med konkurranse – forberedelsene?

Jeg liker ikke å høre ordet Vanskelig, men at det er utfordrende!! Det som er en utfordring frem mot konkurranserer, er at man får mindre energi og at det blir mindre tid til sine nærmeste,særlig mot slutten av dietten. Det at man er i full jobb som maler kan også bli tøft, men det positive er jo at man brenner kalorier og slipper å tenke på mat! Prøver faktisk alltid å se det positive fremfor det negative, og holde fokusen på det jeg skal gjøre frem til D-dagen.

 

Hvordan trener du ?

Mandag: Biceps og Triseps.

Tirsdag: Forside og Bakside lår.

Onsdag: FRI

Torsdag: Rygg og legger.

Fredag: Skuldre og mage.

Lørdag: FRI

Søndag: Bryst.

 

Jeg trener vanligvis med et repetisjonsantall mellom 6-10. Men varierer treningen med lette og tunge dager, og på lette dager kan det bli 15-20 repetisjoner. Mine treningspass er sjelden like fra gang til gang, og prøver å variere vinklene så mye som mulig. ؘvelsene velger jeg når jeg begynner å trene og hva jeg føler for akkurat den aktuelle dagen. Som regel blir det oppvarming på ergometersykkel 10 minutter før jeg begynner vekttreningen. I tiden rett før konkurranse øker jeg kardiotreningen, og da kan det bli 30-45 minutter sykling etter trening. På fridagene legger jeg også inn en gåtur før frokost, pluss at det blir mye poseringstrening mot slutten av dietten. Starter Vanligvis planleggingen av poseringsprogrammet 8-10 uker før.

 

 

Hvordan spiser du?

En typisk dag frem mot konkurransene kan se slik ut:

 

06.00

Udos choice olje. Multivitaminer, Cla

65gr. havregryn,

10gr. linfrø, 10gr, solsikkerfrø blandes med 50.gr Dalblad`s proteinpulver fra helsekostbolaget i Sverige.

 

09.00

200 gr. kylling, biff eller tunfisk

60 gr. ris eller pasta + paprika og løk

 

12.30

Samme som kl 06.00.

 

15.30

7 eggehvite + 1 plomme stekes i panne, 60gr.ris eller pasta Cla

 

19.00

Rett etter trening intas en gainersdrink m/kreatin fra Dalblad`s nutrition.

BCCA Aminosyrer.

 

20.30

200 gr.Kalkunfilet eller Laks

60gr.ris eller pasta + grønnsaker

 

22.30

70gr. peanøtter m/skall

50 gr.proteinpulver

Cla

 

Jeg spiser noe mindre på fridager og mere på dager jeg har jobbet hardt og føler meg sliten. Jeg har blitt flink til å føle hva kroppen trenger, og prøver alltid å spise noe nyttig. Jeg har IKKE spisedager, da jeg føler at kroppen ikke har helsemessig godt av å gå opp og ned så mye i vekt. Jeg kan heller ta meg et godt biffmåltid med baktpotet, salat og ris og nøtter som snaks en gang i uka. Føler ikke behov for mere utskjeielser. Spiser ikke så ulikt i offseason, men legger inn et brødmåltid istedenfor et av måltidene med ris. Tar lørdager som spisedager i offseason, men prøver å spise mest mulig fornuftig!

 

Hvilke kosttilskudd bruker du?

Jeg bruker kosttilskudd fra min sponsor Helsekostbolaget i Sverige, og alle produkter fra Dalblad`s nutritions. Bruker Mye proteinpulver, gainers/m kreatin etter trening + BCCA før og etter trening, CLA og Udos Choice Olje og Multivitaminer.

 

Har du noen treningstips til “nybegynnere”?

Vær tålmodig!! Det tar tid å få kvalitet. Sett deg korte delmål og oppnå disse først. Lær først og fremst hva kroppen trenger av mat, vitaminer, treningsmengde,hvile osv. Vi er alle forskjellige, og må derfor finne ut hva som føles best for nettopp oss! Husk at mye ikke alltid er best.Spør en som du vet har erfaring og kunnskaper og forhold deg til denne ene personen. Ikke hør på et titalls forskjellige meninger.

 

Hva driver du med når du ikke trener?

Har vel ikke mye tid til annet en jobb og trening! Har også nettopp fått en sønn, og tilbringer så mye tid som mulig med han og min samboer Tone Opheim når jeg ikke jobber eller trener.

 

Hva er det som motiverer deg?

Det som motiverer meg er troen på at det det alltid går ann å forbedre meg til neste konkurranse, og å være litt bedre enn forrige gang! Skal vel ikke legge skjul på at jeg hele tiden prøver å holde meg oppdatert med hva som skjer med min tvillingbror Andre`i california! Hater å ligge etter med formen iforhold til han, og skal være klar til fight ved neste anledning 🙂

 

Noe du vil nevne til slutt?

Jeg vill takke min samboer Tone for at hun har støttet meg, og hjulpet meg frem mot høstens konkurranser. Viktig for meg er også at min bror Andre`kom hjem fra california, og var delegat og støttespiller under SM og NM 03. Utrolig viktig for meg at det er en person jeg kan stole på, og vet hjelper meg på aller beste måte! Jeg må heller ikke glemme hvor mye det har betydd for meg at jeg iår har fått en sponsor(helsekostbolaget i Sverige)! Dette vil gi meg gode muligheter på å utvikle meg videre. Jeg ser frem imot å kunne samarbeide videre med dere…TAKK Tony!