Det er ikke hokus pokus å slanke seg. Prinsippene er egentlig veldig enkle. Det er å overholde dem som er vanskelig.

Lønnings sentrale spørsmål
tv2 hadde et debattprogram med Lønning som programleder. Han stilte det norske folk følgende spørsmål i sendingen: Er vi blitt så dumme at vi ikke vet at man går ned i vekt ved å spise mindre? Og svaret fra min side er og blir nei. De fleste av oss skjønner og forstår det helt tydelig at det altomspinnende prinsippet for slanking er å innta færre kalorier enn det som forbrukes.


Ikke dumhet, men søken etter lettere løsninger
Det eksisterer i dag en viss skepsis mot slankeprodukter, da enkelte produsenter/forselgere har benyttet både tvilsomt produkt og/eller markedsføring. Likevel er det ikke til å komme forbi at en rekke slankekurer og slankeprodukter virkelig kan hjelpe den enkelte til de resultater som er ønskelige.


Velg du din vei
All roads leads to Rome, heter det seg. Ja, det kan være flere veier fram mot det samme målet. Du som slanker må nesten bare velge hvilken vei (hvilken løsning), som du tror vil kunne passe best for deg.


Ikke bare det å spise mindre
Det blir litt feil når Lønning kort og godt presiserer med sin formulering at det er kun å spise mindre som gir slankeeffekt. I mange tilfeller synes det seg som bedre at man ikke kutter ned fullt så mye på maten, men heller øker den fysiske aktiviteten.