Fullt navn: Said Mousavi
Alder: 20
Idrett/treningsaktivitet: Kroppsbygger
Bosted: Oslo
Høyde: 1.76m
Vekt: 86Kg
Sivilstatus: Singel
Gym: Haralds gym

Hvordan fikk du interessen for den treningen du driver med?
Vel, jeg har alltid likt Arnold S. han er nok en inspirasjonskilde for treningen min, men jeg har alltid hatt som mål å komme et sted med treningen, ikke nødvendigvis kroppsbygging men jeg vet at det er til et bedre formål

Når begynte du å trene? Hvor lenge har du holdt på ?
2år useriøst, dvs. 2 ganger i uken. 6 mnd 5 ganger i uka.

Er du fornøyd med framgangen din, og har du økt jevnt og trutt oppover, eller har det gått i perioder og etapper?
Det går i en periode med etapper..har en intens måned hvor jeg da trener 2 ganger om dagen 5 dager i uken, ca.3-4timer om dagen. hvor etter jeg da trapper ned i neste måned, for så å øke opp igjen..men en idle treningsuke er 5-6 (min.1.5t)dager i uken.nå er jeg i en 6mnd periode hvor jeg da trener minimalt for å la kroppen ta igjen evt. skader som har en snikende effekt over lengre tid.

Hadde du noe treningsgrunnlag før du begynte å trene for å øke muskelmassen?
Jeg har alltid vært aktiv..men jeg spiller en del trommer som utgjør en del skulder og arm utvikling. Ellers har jeg ikke noe annet grunnlag

Hvordan trener du? Treningsmengde, og hvor hardt trener du?
Før konkurransen trente jeg 2ganger om dagen fortløpende i 5 dager.med lørdag og søndag som fridag. ca.15-20timer i uken. i en helt vanlig måned kan jeg trene opp til 7dagerog helt ned til et minimum av 5dager.her er time tallet mer variert .har økter som varer opp til 4.5timer.. de dagene innvolverer en del bein og andre muskelgrupper. og i hver treningspass så gir jeg maks..jeg kjører meg helt ut på treningsdagene..det er såvidt jeg kommer meg til garderoben.

Har treningen din endret seg mye siden du begynte og fram til nå? Hva går evt. disse endringene ut på, og hva vet du evt. i dag om treningen som du ikke visste i begynnelsen, noen tips til våre lesere?
Jeg trente fortløpende i 2år..med den lengste pausen på 5mnd. hvor jeg ikke trente i det hele tatt..men jeg tok opp treningen etter at jeg fant et passende gym. etter å ha trent med logiske muskelgrupper.( et eksempel på det er “push and pull”, eksempelvis bryst og rygg på samme dag osv). i 3mnd merket jeg en økning på 14kg.hvilket er mye. så å kjøre logisk er å anbefale. noe som også ble endret var kostholdet, trening med feil mat ender som oftest dårlig.

Har du hatt mye overtrening i løpet av treningskarrieren din? Er dette noe du fokuserer på, hvordan musklene føles på trening? Noen tanker omkring trening og overtrening, når der det nok? Hva bør man passe på?
Vel jeg kan medele at jeg ikke har opplevd annen overtrening enn at jeg går tom for motivasjon. har også merket noen små betennelser som kommer etter en lengre periode uten hvile.men da har jeg bare trappet ned belastningen på den muskelgruppen istedet for å kutte treningen for først å hvile ut skaden. jeg har etter en 4mnd periode en hvile måned..dvs jeg trener 2ganger totalt i denne måneden….dette gjør jeg for å forhindre store skader, og sørge for at hud og skjellett for bygget seg opp. fordi når man trener konstant så bruker kroppen en del av kostholdet for å bygge muskler…og da blir andre deler neglisjert.derfor er det viktig med hvile selv om det går en 4mnd før neste totale hvile-måned.

Har du hatt noen skader? Evt. hva, og hvordan ble du frisk, og hvor lang tid tok det?
Har hatt bettennelse i pronator muskelen i høyre arm. ( vridemuskelen som er knyttet bicepsbrachialis), dette gikk over etter å ha trappet ned belastningen og gjentatte massasje med kald klut. Har hatt samme skade i venstre arm også.

Fikk lumbago (hekseskudd) i 7.nakkevirvel. noe som skjedde under en militarypresses i en smith machine. fryktelig smerte! måtte da tvinges til å dra til legen. gjentatte betennelser og prolaps på samme området. men det hindret ikke meg i å trene..trente i denne perioden de muskel gruppene jeg kunne uten å få smerte. aller mest var legger.

Hvilke egenskaper bør man ha, eller prøve å utvikle for å lykkes i en idrett som din? Er det en spesiell type mennesker som kan nå toppen, eller ligger slike ting innenfor vanlige folks rekkevidde? Hvor mye må man gi avkall på?
Etter min mening spiller gener en del inn for å kunne komme langt. men alle som setter seg nok tid til treningen og med jernviljen på plass vil kunne få riktig bra resultater. men det betyr ikke nødvendigvis at man er egnet for det. noen ser “bedre” ut fordi de har genene som gjør at de ser riktig bra ut. og det er i min mening avgjørende.

Hva er dine beste løft? Nevn de du er mest fornøyd med, gjerne benkpress, knebøy, markløft og armcurl.
Benkpress-negative: 200kg x 2 reps.
Benkpress-positive: 180kg x 4reps.
Knebøy dypeløft: 170kg x 10reps. / 360kg x 8reps legpress.
Markløft: 180kg x 2ganger. ( har drevet i 3mnd med markløft så sier meg fornøyd).
Armcurl med ez stang: 67kg x 7reps.
Stående tå hev: 260kg x 15reps x 4 sett.

Dagens ungdommer blir stadig slappere i fisken, tror du dette vil komme til å få en negativ innvirkning på bredden av nybegynnere både innen fitness og kroppsbygging?
Det er vel lov å være litt slapp i fisken når man er nybegynner. Men må innrømme at jeg blir oppgitt over flertallet av fiskeboller i gymmen som enten syter over sin elendige dag og som skravler med sin treningspartner istedet for å gjøre noe fornuftig og gjøre det den personen egentlig er der for. det som er beklagelig er ikke nybegynner som er “litt” slappe i fisken. Men..de som leser avisen sin på treningsapparatet, de er i mine øyner gymmens store tapere.

Så til noe helt annet og mye hyggeligere, kostholdet ditt! Kan du fortelle oss hvor mange kalorier du spiser daglig, og hva disse består av? Noen ting med kostholdet du ønsker å poengtere, tips, kommentarer.
Kort og greit kan jeg si at “eating clean” er hva kroppsbygging er i kostholdet. vanlig kosthold ligger på 3200 kalorier. 190-220 gram proteiner og 200-400 gram karbohydrater pr. dag.

Drikker du mye væske? Mest vann eller juice, melk og andre kilder? Mener du væskeinntaket er viktig i forbindelse med det daglige kostholdet, treningen og før/under konkurranse?
Det er essentiellt å drikke naturlig vann, kroppens kjemiske prosesser bruker vann. lite vann forårsaker forgiftning og lignende. jeg drikker et minimum på 3liter på ikke treningsdager.og har kommet helt opp til 13liter i løpet av en hel dag på treningsdager. under trening drikker jeg opp til 5-6 x 0.6liters flaske med vann. og kvelden før konkurransen dvs etter innveiingen kuttet jeg vannet frem til konkurransen var over. det var en hard opplevelse og hadde stor fokus på å drikke så snart jeg hadde muligheten.

Bruker du noen kosttilskudd, kan du
fortelle oss hvilke, og hva du ønsker å få ut av disse?
Det jeg bruker er: kreatin, ribose, glutamin, Vitamin B-kompleks 50, lecithin (natumin er bedre enn solaray) krom, zink, magnesium, c-vitamin, citrosept, og optimum whey-protein ( 80 gram pr. 100 gram. 5 gram fett).

Jeg ønsker selvfølgelig å optimere muskelveksten. blandingen zink magnesium og vitamin b6 og b12 kan kalles i en sammlet betegnelse zink-methionin-aspartat. økt stimulering av hormonet testosterone på naturlig måte oppnåes.lecithin–(phosphatidylcholine) bruker jeg pga dets gunstige effekt for leveren,vaskularitet og forbedring av nerve-forbindelser forøvrig bedrer hukommelsen. Krom er viktig for at kroppen skal kunne utnytte sukker til energidannelse. Effektiviteten til insulin økes av krom og krom har også en rolle i nedbryningen av sukker. magnesium er også muskel-avslappende. Citrosept Grapefruktkjerne ekstrakt er et univelsalverktøy for immunforsvaret. da har jeg vel dekket det meste.

Mener du kosttilskuddene er et viktig supplement?
Ja jeg mener det, man vil komme et steg videre med treningen. Men det er subjektivt for hvor mye en kan oppnå ved å bruke kosttillskudd.