Inspirasjon til sunnere kosemåltider som slankere kan nyte til helgen.

Middag








Burritos med kyllingkjøttdeig


4 Porsjoner


Ingredienser


400 g kyllingkjøttdeig
½ stk. løk
1 pose tacokrydder
ca. 1 dl vann
1 glass tacosaus
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
1 stk. hakket rød paprika
1 dl revet hvitost [velg letteste variant med 10% fett]
8 stk. hvetetortilla


 


 



Guacamole:
1 stk. avocado
litt sitronsaft
1 båt revet hvitløk
litt salt og kvernet pepper 


Fremgangsmåte



Sett stekeovnen på 175 °C og varm tortillaene som anvist på pakken.

Stek kyllingkjøttdeig og løk i litt smør eller olje. Tilsett tacokrydder, vann og tacosaus. Kok i noen minutter. Ha i mais og paprika.


 


Legg noen skjeer av kyllingfyllet på hver tortilla og rull sammen. Legg dem med skjøten ned på et smurt stekebrett eller i en ildfast form. Dryss over revet ost og gratiner burritosene i ovnen ved 225 °C til osten har smeltet.

Del avokadoen i to og ta ut steinen. Mos med en gaffel og bland inn resten av ingrediensene.

Server kyllingburritos med salat, rømme, tomatsalsa, guacamole og limebåter.


Kilde : www.kylling.no








Canneloni med kyllingkjøttdeig


3 porsjoner


Ingredienser


400 g kyllingkjøttdeig
ca. 2 ss smør til steking
6 stk. lasagneplater
4 ss olje
2 stk. rødløk
1 båt hvitløk
150 g frisk spinat
1 pk. snøfrisk naturell
ca. 4 ss revet parmesan
salt og pepper


 


 



Fremgangsmåte



Sett stekeovnen på 225 °C.


 Stek kjøttdeigen i to omganger i en stekepanne. Ta den opp og legg den til side.


 Kok lasagneplatene i saltet vann tilsatt litt olje. Kok dem ca. 5 minutter. Dekk en stekeplate med plastfolie og smør olje over. Ta opp lasagneplatene av kjelen og legg platene på stekeplaten.


 Skjær løken i tynne båter og skyll spinaten. Stek rødløken raskt. Tilsett spinat og snøfrisk og vend det i pannen med en gaffel med hvitløk på tuppen. Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og smak til med salt og pepper. Legg fyllet i en stripe på lasagneplatene og rull sammen.


 Legg rullene i en ildfast form og ha resten av fyllet over. Riv over parmesan og sett formen i stekeovnen i ca. 10 minutter.


 Cannelloni smaker godt med en grønn salat og fileter av rosa grapefrukt


Kilde : www.kylling.no








Fylt kyllingfilet


4 Porsjoner


Ingredienser


6 stk. kyllingfilet
6 stk. soltørkede tomater
ca. 100 g fetaost
2 ss frisk oregano
1 glass pesto
salt og pepper


 

 


Fremgangsmåte


Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut til ca. 0,5 cm tykkelse. Det er lurt å la filetene ligge en halv time i romtemperatur, slik at kjøttet er temperert før det tilberedes.

Smør på et tynt lag med pesto, legg på soltørkede tomater fetaost, oregano og litt salt og pepper. Istedet for fetaost, smaker det også godt med parmesan, både som fyll og som ostedryss til slutt.

Rull sammen filetene og legg dem over i en smurt ildfast form. Dryss over litt salt, pepper og revet ost. Stek i ovn på 200 °C i ca. 20 minutter. Ta filetene ut og la dem hvile i noen minutter før de skjæres opp.

Kyllingrullene kan fint serveres som en del av en tapas. Skjær kyllingrullene opp i skiver og sett dem på for eksempel en mini-røsti eller en liten skive loff som er stikket ut med et likørglass.


Kilde: www.kylling.no


Dessert








Bringebærsmoothie


1 Porsjon


Ingredienser:


3 dl biola syrnet melk med bringebær
1 dl fruktyoghurt med litchi
2 dl bringebær frosne


Fremgangsmåte:



Bland alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender og kjør til en jevn fyldig masse. Server straks i ett høyt eller to små glass.


Kilde : www.melk.no

 








Butikkkene har begynt og selge bær, benytt sjansen å få en smak av sommeren!


Friske sommerbær med dip


4 Porsjoner


Ingredienser:


1 kurv jordbær
1 pk. bringebær
4 stk. nektarin
300 g grønne druer
½ stk. vannmelon
3 dl vaniljekesam
100 g sjokolade


 



Fremgangsmåte:



Skyll og del frukten i mindre biter og anrett på fat. Smelt sjokoladen i vannbad. Ha smeltet sjokolade og kesam i små skåler og sett alt på bordet


Kilde : www.melk.no








Kjapp bringebær-is


4 Porsjoner


Ingredienser:


4 stk. eggeplomme
3 ss melis
3 dl vaniljekesam
300 g bringebær frosne


 

 


Fremgangsmåte:



Visp eggedosis av eggplommer og melis og visp inn kesam. Kjør de frossene bringebærene i en foodprosessor og bland dem med kesame/eggeblandingen. Isen må røres i et par ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.


 


Smakstilsetninger:



  1. Karamelliserte nøtter
  2. 2 ts kakao + revet mørk og hvit sjokolade
  3. Moste friske eller fryste bær.
  4. Smak halve porsjonen til med kakao og den andre halve med bær og legg kremene lagvis før innfrysing.

Kilde : www.melk.no