Smoothies i alle varianter. Denne trendy drikken fra California kan lages på mange forskjellige måter

Smoothies i alle varianter. Denne trendy drikken fra California kan lages på mange forskjellige måter, og det er bare fantasien som setter grenser for kreative blandinger og varianter.

Det er først i de siste årene at smoothies har blitt populært i Norge. Det har dukket opp flere smoothiesbarer i Sverige og noen få i Norge. Det har også kommet egne smoothiesblendere med tappekran som gjør det enda enklere å lage denne drikken.

Slik gjør du:

Smoothies kan lages på mange forskjellige måter. Det vanligste er å lage smoothies av friske eller frosne bær og frukter, sammen med yoghurt eller syrnet melk.

Hell yoghurt i blenderen og fyll på med frosne eller friske bær. Kjøres til bærene er most og serveres umiddelbart. Husk å putte yoghurt og annen væske i blenderen først slik at dette dekker knivene. Deretter har du i friske bær og isbiter eller frosne bær.

Tips 1:

Banan og yoghurt metter og gjør konsistensen tykkere. ؘnsker du derimot en tynnere konsistens, tilsetter du litt melk, isbiter eller juice.

Tips 2:

Har du godt moden frukt? Ikke kast det, men kutt det opp og frys det til bruk i smoothies.

Tips 3:

For å øke fiberinnholdet og metthetsfølelsen, kan du tilsette et par spiseskjeer linfrø eller hvetekim i smoothiesen.

Tips 4:

Tilsett et par spiseskjeer kesam eller cottage cheese dersom du ønsker mer proteiner i din smoothie.

Bruk fantasien selv, eller få inspirasjon her: