En smoothie kan nytes både som mellommåltid eller bare til kos.


En smoothie er en tyktflytende og forfriskende drikk som er laget av most, hel frukt eller bær, isbiter og evt. litt yoghurt. I tillegg til at det er godt er det sunt siden det innholder fruktkjøtt og fiber


Slik lager du smoothie:


Bruk en blender, hurtighakker eller smoothie maker, som moser fruktkjøttet til puré. Vask, rens og evt. skrell og del opp frukt og/eller bær. Tilsett evt. yoghurt, juice, krydder, frø e.l. Ha alle ingrediensene i beholderen og kjør til en flytende masse. Smoothie bør drikkes med det samme.


 


Tips om smoothie:  • Tynnere konsistens? Tilsett litt juice eller melk.
  • Tykkere konsistens? Bland ut med yoghurt, biola eller banan for å få en mer kremaktig konsistens. 
  • Bruk godt moden frukt – det gir mer smak og bedre konsistens.
  • Frys ned smoothie i ispinneformer, så  har du en herlig, frisk og sunn ispinne
  • Har du godt modnet frukt du ikke rekker å spise opp? Vask, rens og evt. skrell frukten, del den opp i mindre biter og legg alt i poser i fryseren til neste gang du skal lage smoothie.
  • Visste du at du kan lage isbiter av juice?
  • Har du bananer eller epler i en smoothie, bør du ta i noen dråper med lime eller sitron slik at fruktkjøttet ikke blir brunt.
  • Ikke kjør kiwi  for lenge i hurtighakkeren. Hvis steinene blir knust, smaker de som pepper.

 


 


Ingredienser


Disse fruktene, grønnsakene og krydrene egner seg godt i smoothie: Rips, solbær, bjørnebær, stikkelsbær, moreller, bringebær, blåbær, jordbær, sitron, lime, epler, pærer, plommer, kiwi, appelsin, ananas, melon, mango, selleri, frisk mynte, persille, basilikum, sitronmelisse, kanel, vaniljestang, ingefær, gulrot, agurk, nøtter, svisker og mye mer.


 


Om du prøver deg uten oppskrift, pass på å ikke bruke for mange ingredienser i en smoothie. Mange ingredienser kan lett kamuflere de opprinnelige smakene. 


Artikkelen er hentet fra frukt.no.  Ved å følge linken finner du artikkelen i sin helhet, samt oppskrifter på sunne velsmakende smoothier.


 Les også :


Smothie – for helse, velvære og den slanke linje