Noen magre alternativer for de som vil kose seg litt ekstra med helgefrokosten






Herlig morgensmørbrød


3 Porsjoner


Ingredienser


2 skive landbrød
1 ss smør
1 dl ruccula eller annen salat
8 skive røkt kalkunpålegg
2 stk. “smilende” eller hardkokt egg
2 ss hakket rødløk
ca. 4 ss frisk brønnkarse (kan sløyfes)
ca. 8 stk. lettkokt frisk grønn asparges
ca. 2 ss hakket rødløk eller noen halve ringer


  

 

Fremgangsmåte



Ha på smør på en skive ferskt brød. Legg på rikelig med grønn og fristende salat. Rull sammen noen skiver røkt kalkunpålegg og legg på smørbrødet sammen med ”smilende” eller hardkokt egg i båter.


 Noen lettkokte, herlige aspargestopper topper smaken, mens hakket rødløk og karse gjør smørbrødet fargerikt og fristende.


Kilde : www.kylling.no


 


 








Frokostpanne med laks


3 Porsjoner


Ingredienser


3 stk. egg
3 ss vann eller fløte
¼ ts salt
evt. litt pepper
2 skive røkelaks
2 ss hakket frisk dill


 


 

 


Fremgangsmåte



Visp sammen egg, vann og en anelse salt (laksen er også litt salt). Skjær røkelaksen i tynne strimler.


Hell eggeblandingen i en liten panne med litt smør. Skyv på eggblandingen med en gaffel for at alt skal stivne. Fordel røkelaksen på toppen og legg over lokk til laksen har skiftet farge (bleknet). Dryss over dill før servering.


 Server nylaget frokostpanne med laks som varmt pålegg til brød.


Kilde : www.kylling.no








 


 


Bruchetta med Aubergine


2 Porsjoner


Ingredienser:


2 skive brød
2 dl cottage cheese
6 skive rød paprika
4 skive aubergine


Fremgangsmåte:


Stek brødskiven lett på begge sider, det samme med auberginen. Legg på cottage cheese og pynt med paprika


Kilde : www.melk.no

 








 


 


 


 


Toast


4 Porsjoner


Ingredienser:


8 skive brød
4 dl hvit ost, revet
1 stk. eggeplomme
2 ss smør

Sennepskrem
1 dl lettrømme (evt rømmmekolle 10%)


2 ts sennep
1 ts honning flytende
½ ts salt
½ ts malt hvit pepper


 

 


Fremgangsmåte:



Bland revet ost med eggeplomme og smør dette på fire brødskiver. Legg de andre fire brødskivene oppå og klem sammen. Stek brødskivene i en stekepanne til de blir gyllene og sprø. Bland sammen rømme, sennep, honning og krydder. Del toasten i to, serveres med karse, tomat og sennepskrem.


Kilde : www.melk.no


 


Bidra med dine forslag i vårt forum