Det er ikke lett å finne på noe til middag bestandig. Dessuten vil vi jo at det både skal være sunt, litt lettvint og noe som hele familen liker.

Grove, fylte pannekaker


4 Porsjoner


Ingredienser


1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl hvetemel
1 ts salt
5 dl melk
4 stk. egg

Fyll:
300 g kyllingkjøttdeig
1 stk. løk
1 båt hvitløk
250 g frisk sjampinjong
1 ½ ss hvetemel
1 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
salt og pepper
ca. ½ ts chilipulver
ca. 3 ss tomatpuré
ca. 100 g revet hvitost til gratinering


 Fremgangsmåte


Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 15 minutter.

Stek kyllingkjøttdeig, finhakket løk og hvitløk. Skjær sjampinjongen i skiver, stek dem og ha dem sammen med kyllingkjøtt og løk. Dryss over hvetemel og tilsett buljong. La det koke 4-5 minutter. Smak til med salt, krydder og tomatpuré.

Stek pannekaker, ikke for tynne. Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss ost over. Gratiner pannekakene i stekeovnen ved 225 °C i 5-10 minutter. Server dem straks med salat til.


 


Kyllingkjøttkaker


3 porsjoner


Ingredienser


400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. egg
1 ts salt
½ ts pepper
¼ ts malt muskat
smør til steking

1 pose kjøttkakesaus

Kålstuing:
ca. 600 g hodekål
1 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
½ ts salt
¼ ts malt muskat


 


Fremgangsmåte


Rør kjøttdeigen godt inn med egg, salt og krydder. Form deigen til runde kaker og stek dem i litt smør.

Lag brun saus av pose og legg kjøttkakene i sausen. La alt trekke noen minutter.

Skjær kålen i litt store biter og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. Lag hvit saus ved å smelte smøret, røre i melet og spe litt og litt med melken. Kok opp etter hver speing. Ha kålen i den hvite sausen og smak til med salt og muskat.

Server kyllingkjøttkakene med kålstuing, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.


 


 


Kylling Carbonara













   


 4 Porsjoner


Ingredienser


400 g kyllingkjøttdeig
ca. 2 ss smør til steking
ca. 300 g tagliatelle
1 bunt frisk grønn asparges , delt i to
1 beger cherrytomat , delt i to
4 stk. grovhakket vårløk
½ båt finhakket hvitløk
ca. ½ ts sukker
salt og pepper
1 dl matfløte
3 stk. eggeplomme
4 ss parmesan
8 blad frisk basilikum

 


 


Fremgangsmåte



Stek kyllingkjøttdeigen i to omganger, slik at den blir stekt og ikke kokt. La den gjerne være i litt store biter, slik at den forblir saftig. Krydre med salt og pepper.


 


Kok pastaen etter anvisning på pakken. 


 


Stek aspargesen i stekepanne 3-4 minutter. Tilsett cherrytomater, vårløk og hvitløk. Smak til med sukker, salt og pepper. Sukker gir sødme til tomatene. Ha den stekte kjøttdeigen tilbake i pannen og bland sammen.


 


Sil av vannet på pastaen. Pisk sammen eggeplommer og matfløte og hell blandingen over den varme pastaen. Rør godt om. Bland pasta, kjøtt og grønnsaker.


 


Anrett alt på tallerkener, riv over parmesan og pynt med basilikum.



 


Ikke forvent at barna liker alle grønnsakene i woken, men la dem spise det de liker


 


Hvit wok med mange farger


1 Porsjon


Ingredienser


1 stk. kyllingfilet
1 ss revet fersk ingefær , evt. 1 ts malt
½ stk. løk
1 stk. gulrot
¼ stk. fennikel
½ stk. rød paprika
0,33 stk. grønn squash
4 stk. frisk grønn asparges
1 ss soyasaus
1 ss østerssaus (oyster sauce)
ris, couscous eller pasta


 


Fremgangsmåte


Skjær kyllingfilet i tynne strimler. Del løken i tynne båter, gulrot og fennikel i tynne, skåskjærte skiver, brokkoli i små buketter og paprika i små flak eller strimler. Bøy aspargesen til den knekker. Kast den nederste, grove delen. Skrell eventuelt forsiktig den nederste del av toppen og del hver i to eller tre biter.

 


Varm olje i en wok eller panne med litt kanter. Stek kyllingstrimlene raskt i olje. Dryss revet ingefær, salt og pepper over. Ta eventuelt opp kyllingstrimlene. Ha wokgrønnsakene i pannen og stek dem raskt til de er så vidt møre. Legg kjøttet tilbake i pannen og la alt bli varmt.


 


Rør inn soyasaus og østerssaus helt til slutt (kan sløyfes).


 


Server med ris, couscous eller kokt båndspagetti.



 







 















Egg i rede


Varm ferdige kjøttboller av kylling eller kalkun lett i panne. Kok spagetti som anvist på pakken. Server barnet et lite spagettirede med boller som egg

 
.


 


Denne artikkelen er lånt hos www.kylling.no med tillatelse.


Diskuter middagstips i vårt forum!!