Unngå rask ferdigmat! Vi har samlet et knippe oppskrifter med sunne ingredienser og som er raske lage.

Når man har en hektisk hverdag er det ofte lett og ty til usunn ferdigmat til middag.Vi har samlet et knippe oppskrifter med sunne ingredienser som også er raske å lage.


 
 


Fargerik Kyllingwok 


Begynn med å skjære kjøttet i strimler. Skjær løken først i båter og del dem på midten, slik at det blir flak. Gulrøttene skjæres enkelt og greit i tynne skiver. Chilien kan også skjæres i tynne ringer. Del brokkolien til små buketter. Det meste av stilken kan også brukes. Skrell den først og skjær den så opp i tynne skiver. Kål er kjempegodt i wok og er aller best når den er finsnittet i ikke alt for lange strimler. Minimaisen bør deles i to eller mer, og aspargesen bør skrelles forsiktig og deles i 3-4 biter. Skjær paprikaen i passe store flak eller strimler. Sukkerertene kan være hele eller deles i to om de er lange.


Ha olje i en wok og la den bli varm. Ha i kjøttet og bruk to stekeredskaper for å røre kjøttet raskt rundt i pannen til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett salt og pepper. Fordi dette er en stor porsjon bør kjøttet tas opp mens grønnsakene stekes. Tilsett grønnsakene i pannen rangert etter hvor lang steketid de trenger for å bli møre. Ha så kjøttet tilbake i pannen og stek videre et par minutter til kjøttet er stekt igjennom og grønnsakene er møre.


Server med kokt pasta eller nudler. Vil du ha mer asiatisk smak på maten kan du tilsette litt soyasaus og østerssaus. For å variere smaken ved senere anledninger er det greit å ha en flaske søt soyasaus eller søt chilisaus for hånden. Disse sausene kan hver enkelt tilsette maten etter behov – nesten som å drysse på litt ekstra salt og pepper.


Oppskriften er hentet fra kylling.no


 


  
 Kylling med pasta


 


 4 Posjoner :  


 


Ingredienser


6 stk. kyllingfilet


ca. 8 stk. cherrytomat


300 g lasagneplater


1 dl ruccula


½ dl olivenolje


1 ss balsamicoeddik


1 ss kapers
revet skall av ca. ½ stk. lime


2 stk. rød chili


 


Fremgangsmåte


Stek kyllingfiletene i smør i middels varm stekepanne 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge. Skjær hver filet diagonalt i 1 cm tykke skiver.

Brekk lasagneplatene i store biter og kok etter anvisning på pakken. Skyll pastaen i rennende, kaldt vann og la den renne godt av seg.

Fordel pastaen på tallerkenene. Legg på kylling, tomater og ruccula. Bland olje, balsamico-eddik, kapers, limeskall og chili og drypp blandingen over retten.


 


Server med godt brød til


Oppskriften er hentet fra www.kylling.no


 


  

 


Wok med Cottage cheese


300 gr chilipølser av kalkun , eller andre magre pølser


1 stk. rødløk


2 ss Smør


400 gr wok- grønnsaker , gjerne ferdigblanding fra frysedisken


0,5 ts salt


3 ss frisk koriander , eller persille


1 beger Cottage Cheese Naturell


1 stk. ( 1cm ), finhakket chili


Kok pastaen som anvist på pakken. Skjær pølsen i skiver. Rens og skjær løken i båter.


Fres pølse og løk i smør i en stekepanne. Ta det opp av pannen og stek grønnsakene. Smak til med salt. Rør i pølse, løk og grønnsaker i den kokte pastaen.  


Strø over grovhakket koriander eller persille og ha over topper med cottage cheese blandet med finhakket chili.


Oppskriften er hentet fra www.tine.no


 


  


Kalkunsandwich


4 porsjoner:

400 g kalkunkjøtt
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss potetmel
1 egg
1/2 løk, finhakket
1/2 dl vann

Tilbehør:
tynne skiver grovt brød (se mengde nedenfor)
1 liten løk i ringer
2 tomater

Kvern kalkunkjøttet sammen med salt og pepper i foodprocessor. Tilsett resten av ingrediensene og bland det lett sammen. Form til store, flate burgere, og stek dem i litt smør ved middels varme. Legg et salatblad på den ene brødskiven og legg på en burger. Legg på tomat og løkskiver og dekk med den andre brødskiven 
Oppskriften er hentet fra : www.greteroede.no 


 


 


 Smakelig måltid!