Noen små grep kan hjelpe deg på veien mot en sunnere livsstil.Noen små grep kan hjelpe deg på veien mot en sunnere livsstil.

 


 
Erstatt snacksen med sunnere mellommåltider


Sunne mellommåltider holder forbrenningen oppe og hindrer deg i å falle for fristelser


Kos deg med frukter som avocado og banan.  Avocadoen har dessuten den fordelaktige egenskapen at den metter mer enn andre frukter. En neve nøtter er også et godt alternativ. Nøtter styrker hjertet, tilfører kroppen sunne fettstoffer , vitamin E og kostfiber.  Prøv også nøtter i matlagingen.  Vær obs på at disse typene av snacks har et høyt kaloriinnhold, så alt med måte!!

 


Velg grovt!


Velg bort hvetemel maten og erstatt den med fullkornsprodukter. Dette er godt for hjertet og fordøyelsen. Mat som inneholder mye fiber virker også positivt for forbrenningen.


 
Tenk magert!


Velg magrere varianter til middag og pålegg. Hvitt kjøtt kan gjøres både fargerikt og festlig


Se www.kylling.no for oppskrifter med kalkun og kylling

 
 Velg riktig drikke!


Ofte erstattes vannet med brus, saft eller andre drikker med kalorier. Vann er den beste tørstedrikken og man bør drikke minst 8 kjøkkenglass om dagen. Om du synes vann blir kjedelig kan du med fordel ha sitrondråper i vannet eller blande farris med litt appelsinjuice.

 


  

Fråts i grønnsaker!


Fyll gjerne halve middagstallerken med grønnsaker. Vi spiser altfor lite grønnsaker og tror vi fyller behovet med kosttilskudd. Kroppen vår er avhengig av variasjon i kostholdet og nyttige næringsstoffer.Frukt, bær, urter og grønnsaker inneholder rikelig med antioksidanter som reparerer skader på cellene våre.

 


 


Diskuter denne artikkelen i vårt FORUM