Korrekt trening har stor betydning for gode resultater innen slanking og fettforbrenning.
Glem apparatbruk og andre isoleringsøvelser.


Når det kommer til slanking så er det ikke å legge skjul på treningens viktige betydning. Den står for enormt mye av eventuelle resultater du er ute etter. Det betyr at det er på tide å trene riktig!
Gjennom hele døgnet forbrenner muskler kalorier. Desto mer muskler, desto mer kalorier forbrukes. Det som er viktig når du legger opp et treningsprogram til slanking, er å innkorporere de store og mest sentrale muskelgruppene: Fremside lår, bakside lår, rumpe, bryst og rygg.


Glem apparater, biceps Curls og Tricepspress: Dette er øvelser som ikke forbrenner nevneverdig kalorier og vil være tilnærmet borkastet tid, om slanking og fettforbrenning er hovedmålet.


Det er ikke å legge skjul på at knebøy, markløft, benkpress, diverse ro-øvelser og skulderpress er gull verdt for tilstrekkelige resultater. Dette er øvelser mange frykter, grunnet kompleksiteten. Derfor bør du kontakte treningsveileder eller personlig trener for gjennomgang av teknikk.


Som sagt, desto større muskelgruppene er, desto større er vekstpotensialet og evnen til kaloriforbruk. Det å ikke fokusere på for eksempel bein, vil være en stor tabbe.


Du trenger ikke trene mange repetisjoner for godt resultat. Det holder med 5-8 repetisjoner og 3-4 sett, per øvelse ( her råder det for øvrig mange myter og meninger ). Trener du i dette repetisjonsrommet vil du samspille med hormonsystemet ditt, som er helt essentielt for slanking og fettforbrenning.


Det holder ikke med styrketrening bare to ganger i uken. Det må prioriteres og bør trenes 3-4 ganger i uken. Resten av dagene er det intervaller eller langkjøring som gjelder.
For effektiv slanking og fettforbrenning er du avhengig av å produsere melkesyre og veksthormon. Melkesyre kan komme på mange ulike måter. Det mest effektive er å separere veksthormonproduksjonen og melkesyre mest mulig. Det betyr at melkesyre kommer fra intervalltrening, og veksthormonutskillelse kommer primært fra tung styrketrening.


Veksthomonutskillelse skjer også når du sover. Derfor er det viktig at du får tilstrekkelig med søvn. For lite søvn vil også påvirke søtsuget og insulin negativt. Sikt mot 6-8 timer søvn hver natt.


Spis proteiner av god kvalitet, sunnne fettsyrer og karbohydrater med lav GI, til alle måltidene. Karbohydratene kan du redusere på, men ikke kutt dem helt ut. De trengs for å forbrenne fett effektivt! En eventuell «drink» etter trening bør også bestå av minst mulig sukker ( lav GI ). Karbohydratkildene bør være frukt og grønt. Reduser pausene mellom settene i treningen til ca ett minutt, for gunstig hormonrespons. Unngå karbohydrater til siste måltid på kvelden og kutt ut karbohydratinntak rett før trening.


Lykke til!