Ikke alle slankemetoder er like gjennomtenkte og trygge. Dietter som virker tilsynelatende sunne kan også være lite heldige i lengden.Les om usunne slankevaner i denne artikkelen. 

 


Ikke alle slankemetoder er like gjennomtenkte og trygge. Ved alle former for dietter som skiller seg veldig fra et normalt, godt kosthold bør man være særlig på vakt.


Dietter som virker tilsynelatende sunne kan også være lite heldige i lengden


 
 

Spis nok!
En del dietter baserer seg på at man skal spise en eller kun noen få matvarer.Hvis du går på slike dietter i mer en et par uker kan man få mangler på essensielle næringsstoffer. Hvilke næringsstoffer du kan få mangler på varierer fra diett til diett, men vannløselige
vitaminer som B og C og en del mineraler og sporstoffer, vil du kunne få underskudd på ganske raskt.
Spis proteiner!
Kjøtt, fisk, melk og egg inneholder alle aminosyrene du trenger. Hvis du utelukker alle disse matvaretypene og i tillegg spiser ensidig, vil du kunne gå ned i muskelmasse uansett. -Alle de essensielle aminosyrene må være tilstede for å opprettholde muskelmassen.

DU må ha noe fett!.
Dette gjelder
omega-3– og omega-6-fettsyrer. Omega-3 finnes primært i fisk og fiskeoljer, mens hovedkilden til omega-6 er planteoljer.
Yo-yo-slanking
Å pine seg ned i vekt, for deretter å sprekke og gå opp igjen like mange kilo som man tapte, og å gjenta dette flere ganger, (også kalt yo-yo-slanking) er sannsynligvis mer uheldig for helsen enn å holde en stabil, høy vekt!

Forbrenningen kan bli redusert etter slike svingninger slik at det kan bli enda lettere å legge på seg igjen for hver runde man tar. Du taper muskelmasse, og forholdet mellom muskelvev og fettvev blir forandret til det verre.


Pulverdietter
Pulverdietter kan være helseskadelige hvis de er din eneste kilde til næring og hvis de benyttes over lang tid, eller at du benytter pulveret på annen måte enn det som står anbefalt. Mange av pulverkurene inneholder nok av de essensielle næringsstoffene som man har definert minimum inntak av.

Ved å spise variert forebygger du mangelsykdommer og du gir kroppen din alle de viktige næringsstoffene den trenger.

pulverdietter vil heller ikke hjelpe deg til å legge om kostvanene og livsstilsvanene dine til det bedre!


Diskuter metoder for slanking på vårt forum!


Kilde : www.lommelegen.no