Nettundersøkelse: Bare 4 prosent av oss tror at slankepiller, pulver og raske ukebladkurer vil gjøre oss slankere.

 – Hele 7 av 10 mener at personlig oppfølging er det som skal til for å lykkes med å gå ned i vekt, sier Jeanette Roede i Grete Roede AS
En nettbasert undersøkelse med svar innhentet fra greteroede.no, vektklubben.no og mozon.no, viser at de fleste av oss vet hva som skal til for å gå ned i vekt.


 Personlig veiledning mest pop


-Kurs med personlig oppfølging er det folk har mest tro på, både den typen som vi i Grete Roede tilbyr, men også vektoppfølging på treningssenter scorer høyt – henholdsvis 70 prosent og 25 prosent.  Pulverkurer, piller og ukebladkurer er det derimot få som har særlig tro på, bare 4 prosent av de som har svart. Det samme gjelder automatiserte vektklubber på internett – bare 9 prosent tror dette fungerer bra.  Internetturs med personlig oppfølging scorer høyere med 14 prosent, så det er tydelig at vi ønsker personlig oppfølging når vi skal gå ned i vekt, konstaterer Jeanette Roede.


Undersøkelsen er foretatt blant 1200 kvinnelige nettbrukere i alderen 18-70 år fra hele landet, som er opptatt av kosthold og helse. 70 prosent av de som har svart, rapporterer at de slanker seg akkurat nå.


 Tror ikke på lettvinte løsninger


Så var det med teori og praksis – hva gjør vi faktisk når vi skal ned i vekt?


63 prosent svarer at når de slanker seg, gjør de det ved både å trimme mer og spise sunnere. 30 prosent sier at de følger et slanke-kurs, mens 14 prosent bare trimmer mer, og 17 prosent bare spiser sunnere. 13 prosent forteller at de går ned i vekt på sin egen måte, og 4 prosent bruker pulverkurer eller slankepiller.


 -Det er jo gledelig at så mange ser ut til å forstå at vektreduksjon ikke er noe ”hokus pokus”, men rett og slett krever et sunnere kosthold og nok trim. Mange trenger likevel mer kunnskap om hva som faktisk er et sunt kosthold.  I tillegg er støtte fra andre viktig, noe undersøkelsen bekrefter. Hele 40 prosent svarer at de trenger hjelp og støtte fra familie og venner, i tillegg til de 45 prosentene som sier at de ønsker og trenger personlig oppfølging på for eksempel kurs.


 Realistisk oppfatning av vekttap


Nesten 80 prosent oppfatter et vekttap på en ½ til 1 kilo i uken som sunt og realistisk. Når det gjelder hvor mye de selv faktisk forventer å gå ned i vekt, svarer over 70 prosent at de forventer å gå ned en ½ til 1 kilo i uken – mens 17 prosent ønsker å gå ned raskere.


 


-Vi opplever at flere og flere forstår at det må ta tid å gå ned i vekt! Dette er en utvikling vi er glad for, og som er helt i tråd med anbefalingene. Går man for raskt ned i vekt, øker risikoen for at kiloene kommer tilbake, og da gjerne flere enn man hadde før. Det handler om å innarbeide nye vaner, og det tar tid, forteller Jeanette Roede.


 Helse og utseende viktigste motivasjon


Hele 53 prosent sier de slanker seg fordi de ønsker å forebygge helseproblemer senere. 16 prosent slanker seg fordi de allerede har helseproblemer, og noen få har fått beskjed av legen om å gå ned i vekt.


 


-Helse er altså en viktig motivasjonsfaktor. Men det kan være lurt å ta tak i problemene før det går for langt. Overvekt er som kjent en betydelig risikofaktor for mange livsstilssykdommer som Diabetes, hjerte og karsykdommer, ulike krefttyper og mye mer.


 De fleste – nesten 70 prosent – svarer likevel at de slanker seg for å se bedre ut, og nesten 50 prosent svarer at de ønsker å kunne kjøpe de klærne de har lyst på, mens 35 prosent ønsker å komme inn igjen i de klærne de allerede har.


Diskuter denne artikkelen på vårt forum


Artikkelen er hentet fra www.greteroede.no